Translate

zondag 5 maart 2023

Mexico gaf toestemming voor het doodschieten van 19 wilde koeien vanuit een helikopter: De moord werd bekritiseerd door dierenwelzijnsorganisaties, veeboeren en de gouverneur van de staat

 

Wilde koeien doodgeschoten vanuit helikopters in VS



Negentien wilde koeien zijn door federale medewerkers in een wildernisgebied in New Mexico doodgeschoten met geweren uit een helikopter. De moord werd bekritiseerd door dierenwelzijnsgroepen, veeboeren en de gouverneur van de staat.

In de Verenigde Staten staan sommige staten en federale agentschappen luchtjacht of het doden van bepaalde dieren toe, zoals wolven, coyotes en varkens. Dit omvat het schieten van de dieren vanuit helikopters of vliegtuigen met vaste vleugels, meestal met behulp van krachtige geweren.

"There were many of those cattle that didn't have clean kills," said Patterson. "Those cattle ended up in the Gila River and died in the river. So obviously, water quality is one of the issues."

Luchtjacht is controversieel en is op grote schaal bekritiseerd door dierenwelzijns- en natuurbeschermingsgroepen omdat het onmenselijk, onethisch en willekeurig is. Het kan ook niet-doelsoorten schaden en ecosystemen verstoren.

Voorstanders beweren dat het een effectieve manier is om dierenpopulaties te beheersen die als ongedierte of roofdieren worden beschouwd.

De United States Forest Service (USFS) zei dat de driedaagse moordoperatie van de koeien noodzakelijk was omdat de dieren wandelaars lastig vielen in de Gila Wilderness in het zuidwesten van New Mexico.

Ranchers probeerden het doden in de rechtbank te stoppen en zeiden dat het onmenselijk was en per ongeluk particuliere koeien kon doden die waren afgedwaald nadat ze door hekken waren gebroken.

Dierenwelzijnsorganisatie Cathy Kangas Foundation for Animals zei dat het de USFS aanbood om te betalen voor een razzia, maar hoorde niets van hen terug, en de gouverneur van New Mexico, Michelle Lujan Grisham, zei dat de USFS er niet in slaagde om met de lokale bevolking over de kwestie in contact te komen.

De luchtopname was gericht op naar schatting 150 verdwaalde koeien, maar vier vluchten over de bergen en canyons van de Gila vonden een fractie van dat aantal, aldus de USFS.

   

Meld je aan voor wekelijks dierennieuws

* geeft aan dat het verplicht is
           
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten