Translate

dinsdag 14 maart 2023

Oekraïne: Een jaar lang dieren helpen in oorlogstijd en slechts 4 dagen nadat de oorlog uitbrak, stond ''Four Paws' zwerfdierenteam aan de grenzen van Oekraïne voor steun aan 2000 vluchtelingen en hun dierbare huisdieren

 

Oekraïne: Een jaar lang dieren helpen in oorlogstijd 


Iets meer dan een jaar geleden werden we allemaal opgeschrikt door de Russische invasie in Oekraïne. Het leven van miljoenen mensen stond in één klap op z’n kop. En ook dieren zijn grootschalig slachtoffer geworden.  

Dankzij de hulp van mensen als jij hebben we het afgelopen jaar de dieren in de oorlogsgebieden kunnen helpen. En in deze moeilijke tijd vinden we het des te belangrijker onze successen samen met je te vieren. Daarom vatten we graag samen hoe jouw steun het verschil heeft gemaakt…
Hulp aan de grens
Hulp voor dieren aan de Oekraïense grens 
Slechts vier dagen nadat de oorlog uitbrak, stond ons zwerfdierenteam aan de grenzen van Oekraïne: in Bulgarije, Moldavië, Roemenië en Slowakije. Ze gaven broodnodige steun aan meer dan 2.000 vluchtelingen en hun dierbare huisdieren. Ook onze therapiehond Busia was aanwezig om emotionele steun te bieden aan vluchtelingen, kinderen en soldaten.
Ontmoet therapiehond Busia
Transport van beer
Beren redden in oorlogstijd
Ons BERENWOUD Domazhyr ligt in het westen van Oekraïne. Een regio waar ook luchtaanvallen hebben plaatsgevonden. Toch weerhoudt dit ons moedige team berenverzorgers niet om er voor de beren in onze opvang te zijn. Sterker nog: ze hebben tijdens de oorlog zelfs meer beren in hun zorg opgenomen. Zo vingen we na een noodreddingsactie tijdelijk zeven beren uit White Rock Shelter uit de Kyiv-regio op. Daarna konden we beer Vova redden uit haar kooi bij een restaurant. Tot slot konden we beer Bakhmut opvangen, die was achtergelaten in de Donetsk-regio.  

We blijven de situatie in en rondom onze Oekraïense berenopvang goed monitoren en hebben regelmatig contact met onze Oekraïense collega’s om ieders veiligheid te bewaken.  
Voer voor Oekraïense asiels
Steun voor asiels en dierentuinen 

In de chaos van de oorlog zijn ook dieren slachtoffer geworden. Huisdieren die hun baasjes kwijtraakten of achter moesten blijven, zwerfdieren die nu nog meer moeite hebben om voedsel en veilige slaapplekken te vinden en dieren in dierentuinen – allemaal hadden ze hoognodig hulp nodig.  

Dankzij de hulp van mensen als jij, konden we er zijn voor al deze dieren. We hielpen mee met het opzetten van het UPAW-platform. Via dit platform konden we medische benodigdheden en 1.000 ton dierenvoer aan verschillende asiels bieden. Hiermee zijn ruim 100.000 honden en katten gevoed! Ook brachten we vanuit Nederland maar liefst 40 ton voer naar Oekraïense dierentuinen.

Kat in Oekraïne
Zorg voor zwerfdieren

VIER VOETERS is al vele jaren actief voor zwerfdieren in Oekraïne. Al sinds 2012 bieden we medische zorg aan zwerfdieren en castreren we dieren om de zwerfdierpopulatie te verminderen. Ook het afgelopen jaar is ons zwerfdierenteam actief geweest om duizenden honden en katten te helpen. Daarnaast zijn we gestart met “project Kishka”, waarmee we in één jaar 10.000 zwerfkatten willen castreren, vaccineren en behandelen.

Meer over project Kishka
Beren in BERENWOUD Domazhyr
Dit zijn ook jouw successen!

Bovenstaande zijn slechts voorbeelden van alle hulp die we dieren in Oekraïne hebben geboden. Zo heeft ons team ook verdwaalde huisdieren opgevangen en herenigd met hun baasjes of een nieuw huisje voor ze gezocht. Maar geen van deze acties waren mogelijk geweest zonder de steun van onze donateurs en supporters. Het is dankzij mensen als jij dat we zo snel in actie konden komen voor de dieren. We zijn erg dankbaar en trots dat jij naast ons hebt gestaan het afgelopen jaar.  

Nog veel meer dieren in Oekraïne wachten op onze hulp. En wij zullen er voor ze zijn. Dankzij jouw steun blijven we actief voor de dieren.

Namens het hele VIER VOETERS-team, bedankt!
Bekijk online
Doneren
Contact
Afmelden
TW YT IG FB LinkedIn
© 2023 VIER VOETERS Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten