Translate

vrijdag 31 maart 2023

Dierenactivisten over de hele wereld vieren het ongelooflijke nieuws van plannen om de geliefde orka Lolita na 52 jaar terug te verhuizen naar haar huis in de oceaan.


Dierenactivisten over de hele wereld vieren het ongelooflijke nieuws van plannen om de geliefde orka Lolita, ook bekend als Tokitae, terug te verhuizen naar haar huis in de oceaan.


Plannen voor Lolita's toekomst werden vandaag aangekondigd op een persconferentie gehouden door het Miami Seaquarium, samen met non-profit Friends of Lolita. Het Miami Seaquarium, dat onlangs onder het beheer van The Dolphin Company kwam, heeft een formele en bindende overeenkomst gesloten met Friends of Lolita, om de droom om Lolita terug te brengen naar een oceaanreservaat tot leven te brengen. Deze buitengewone samenwerking heeft de mogelijkheid om Lolita's toekomst te veranderen, dankzij een genereuze bijdrage van filantroop Jim Irsay, de eigenaar en CEO van de Indianapolis Colts.

Nu helaas al 52 jaar opgesloten 

Eduardo Albor, CEO van The Dolphin Company; Pritam Singh, milieuactivist, filantroop en mede-oprichter van Friends of Lolita; en Jim Irsay zullen samenwerken om de verhuizing te realiseren.

Zoals gemeld door WAN, afgelopen februari, was Lolita ernstig ziek geworden. De 56-jarige orka, die al tientallen jaren gevangen wordt gehouden voor zogenaamd "entertainment", werd naar verluidt op 24-uurswacht geplaatst. Nu, meer dan een jaar later, geeft het nieuws dat ze wordt verplaatst ons allemaal hoop.

Lolita's hartverscheurende leven in gevangenschap begon op 8 augustus 1970 in Penn Cove, Puget Sound, Washington, toen ze op gruwelijke wijze werd gestolen uit haar familiepod in de Pacific Northwest. Ze was ongeveer vier jaar oud toen ze uit het wild werd ontvoerd en heeft sindsdien een leven van gevangenschap moeten doorstaan in een kleine tank in het Miami Seaquarium.

"Het vinden van een betere toekomst voor Lolita is een van de redenen die ons motiveerde om het Miami Seaquarium over te nemen. Met de hulp van Jim Irsay en Pritam Singh brengen we de droom om Lolita terug te brengen naar haar thuiswateren dichterbij dan ooit," zei de heer Albor, CEO van The Dolphin Company, in een verklaring.

"Ik ben verheugd om te zien dat we, ongeacht verschillende posities, deze buitengewone overeenkomst kunnen laten plaatsvinden op basis van wederzijds respect en vertrouwen tussen alle partijen," vervolgde de heer Albor. "Door met hetzelfde doel te werken, kunnen veel andere organisaties geweldige dingen bereiken wanneer beide partijen zich richten op gemeenschappelijke doelen, in plaats van verschillende opvattingen, en iets haalbaar maken dat voorheen een hopeloze droom was door elkaar als bondgenoten te accepteren. We hebben hetzelfde doel en nu zal de wereld zien dat verbazingwekkende dingen mogelijk zijn als we luisteren en samenwerken."

"Het verhaal van Lolita de orka ligt me na aan het hart. Ik ben trots - en enthousiast - om een rol te spelen in het eindelijk terugbrengen van Lolita naar haar geboorteland Pacific Northwest," zei Jim Irsay, eigenaar en CEO van de Indianapolis Colts.

"Het is een heilig voorrecht om deel te nemen aan de missie om Lolita, onze geliefde, te verzorgen en mee naar huis te nemen," zei Pritam Singh, mede-oprichter van Friends of Lolita. "Mijn dank aan het hele team, in het bijzonder Eduardo Albor, Jim Irsay en Raynell Morris, voor al hun inspanningen en steun."

Alle betrokkenen zullen de komende 18 tot 24 maanden werken aan de verhuizing van Lolita. Lolita zal de klok rond zorg blijven ontvangen. Haar meest recente onafhankelijke gezondheids- en welzijnsbeoordeling voltooid door Dr. Tom Reidarson, DVM DACZM, Dr. James McBain, DVM gepensioneerd, en Dr. Stephanie Norman, DVM, Ph-D, gaf aan dat haar energie, eetlust en betrokkenheid bij dagelijkse activiteiten redelijk stabiel wordt.

Orka's zijn bewuste, sociale wezens, die niet gevangen mogen worden gehouden in een kleine tank voor menselijk vermaak. Laat dit een herinnering zijn, dat deze prachtige dieren het verdienen om in hun oceaanhuis te blijven met hun familiepods waar ze thuishoren. We moeten blijven vechten om dieren in het wild te beschermen en te houden, zodat geen enkel dier hoeft te lijden zoals Lolita dat heeft gedaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten