Translate

woensdag 11 oktober 2023

Bijna 4.000 Beagle honden werden een jaar geleden gered uit een massafokkerij voor dierproeven: adoptie families vieren nu de overwinning Mooie foto's

 


De Humane Society of the United States (HSUS) markeert een jaar sinds zijn epische operatie om bijna 4.000 beagles te verwijderen uit een massafokkerij in Virginia die eigendom is van Envigo.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie klaagde het bedrijf aan nadat het meerdere overtredingen van de Animal Welfare Act had ontvangen voor zaken als ontoereikende veterinaire zorg, onvoldoende voedsel en onmenselijke euthanasiepraktijken in de faciliteit. Zonder deze historische overdracht zouden veel van deze honden op weg zijn geweest naar proefdierlaboratoria. In plaats daarvan plaatste de HSUS hen bij meer dan 100 opvang- en reddingspartners in het hele land om liefdevolle huizen te vinden. De fokkerij is inmiddels gesloten.



Dogs like Franny, who spent her life at Envigo being forced to breed puppies to be sold to laboratories, and Enzo, a young puppy likely destined for a laboratory, are among the beagles who have underscored the significance of this major operation. Franny and Enzo were both adopted by staff members at HSUS. Prince Harry and Meghan Markle, the Duke and Duchess of Sussex, adopted a breeding mother beagle named Momma Mia. New Jersey Governor Phil Murphy and his family adopted a puppy named Morty.

"Deze honden hebben het afgelopen jaar geleerd hoe ze aan de lijn moeten lopen, de meest comfortabele plek op de bank gevonden en dierbare familieleden in hun liefdevolle huizen geworden," zei President en CEO van HSUS Kitty Block. "Honden die in laboratoria worden gebruikt, leven meestal korte, pijnlijke levens. Het is hartverscheurend om te bedenken wat er met deze beagles zou zijn gebeurd als Envigo ze aan laboratoria had kunnen verkopen."


"Dierproeven zijn onmiskenbaar wreed en leveren misleidende resultaten op, terwijl niet-dierlijke modellen, zoals organen-op-chips, computermodellering en op menselijke cellen gebaseerde tests, beter blijken te zijn voor de dieren en voor mensen," vervolgde Block. "We waren in staat om deze gelukkige beagles van dat lot te redden, maar er worden er elke dag meer gefokt en verkocht aan laboratoria - het is aan ons allemaal om de verandering aan te brengen."

Terwijl duizenden gezinnen de eerste verjaardag van het adopteren van hun beagle vieren, verdubbelt de HSUS de inspanningen om ervoor te zorgen dat geen enkel ander bedrijf ingrijpt om die honden eenvoudigweg te vervangen.




Enzo werd in 2022 vanuit de Envigo-faciliteit naar het HSUS-zorg- en revalidatiecentrum vervoerd en werd later geadopteerd door Adam Parascandola, lid van het Animal Rescue Team.

Gemiddeld worden elk jaar bijna 60.000 honden gebruikt in experimenten in de VS en tienduizenden meer worden gehouden in laboratoriumfokfaciliteiten, de grootste met 25.000 honden tegelijk. Voorstanders roepen staats- en federale functionarissen op om experimenten op honden te beëindigen en te investeren in wetenschap die geen dierenleed veroorzaakt.

Je kunt alle dieren en onze planeet helpen door te kiezen voor compassie op je bord en in je glas. #GoVeg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten