Translate

donderdag 26 oktober 2023

Holly's Poolside Paradise- 60 jaar lang leidde Holly een uitputtend, blind, belast leven als bedelende olifant : bekijk de video van een happy Holly


AZIATISCHE OLIFANTEN

De Aziatische olifant (Elephas maximus), komt voor op het Indiase subcontinent en Zuidoost-Azië. Het is het grootste levende landdier in Azië. Er worden momenteel drie ondersoorten erkend: de Sri Lankaanse, de Indiase en de Sumatraanse olifant.

Kleiner dan hun Afrikaanse tegenhangers, zijn Aziatische olifanten gemakkelijk te herkennen aan hun "kleine" afgeronde oren. Ze hebben vaak een bult op hun rug, een kop met dubbele koepel met twee bulten en een enkele "vinger" op hun romp om vast te pakken. Hun dieet bestaat uit groen gras, wortels, fruit en voer, en een volwassen olifant kan tot 300-500 lbs (136-250 kg) voedsel op één dag consumeren.

Holly was de eerste olifant die in ons Elephant Hospital werd behandeld voor haar ernstige verwondingen. De 61-jarige blinde olifant werd gediagnosticeerd met een ernstige aandoening van artrose waar ze nog steeds aan lijdt, vanwege haar pijnlijke verleden als bedelende olifant.


Zes decennia lang leidde Holly een uitputtend, belast leven. De alledaagse routine dwong haar om over brandende gedwongen zware last te sjouwen ov en onnatuurlijke asfaltwegen te lopen, bezaaid met scherpe kiezels en metaalresten. Wat haar ellende nog verergerde, was het overheersende gewicht van de drager die de hele dag op haar rug zou blijven liggen, lopend van de ene kant van de stad naar de andere.

Het gewicht van de drager verminkte permanent haar wervelkolom, waardoor ze onvoorstelbaar ongemak kreeg.
The weight of the carrier permanently disfigured her spine, causing her unimaginable discomfort. [Photo (c) Wildlife SOS]

Holly zou met felle kleuren worden geschilderd, haar chronische abcessen en wonden verbergen en verder infecteren. Holly lijdt aan een aandoening van artrose die haar achterpoten aantast, daarnaast een degeneratieve gewrichtsaandoening die haar gang grotendeels in gevaar brengt.

Geschilderd in felle kleuren, werd Holly gedwongen om door de stad te paraderen.
Geschilderd in felle kleuren, werd Holly gedwongen om door de stad te paraderen. [Foto (c) Wildlife SOS]

Holly staat onder intensieve behandeling voor haar achterpoten waarvoor ze regelmatig lasertherapiesessies krijgt die verlichting bieden op cellulair niveau en helpen bij de genezing van weefsels. Voor haar chronische teennagelabcessen en gewonde voetzolen krijgt ze medicinale voetbaden van Epsom-zout en kurkuma, waarna ze ijsfermentatie krijgt totdat het ijs oplost, wat haar pijn verlicht en de genezing versnelt. Holly's vertoon van ongebreidelde kracht tijdens deze behandelingssessies zorgt ervoor dat we deze dappere pachyderm des te meer waarderen, omdat ze rustig staat terwijl haar verzorger haar troost met rauwe bananen en watermeloenen.
www.wildlifesos.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten