Translate

zondag 1 oktober 2023

Foto's: Staart en stuitbeenderen van paarden geamputeerd voor Budweiser advertenties en parades (ja, die van het bier )

 


Wanneer de naam “Budweiser” wordt genoemd, denk je misschien aan koud bier en zomerbarbecues. Hoe zit het met de Budweiser Clydesdales?

De Budweiser Clydesdale is een groep paarden die worden uitgebuit voor promoties en advertenties, vaak getoond tijdens de Super Bowl, door Anheuser-Busch Companies – het moederbedrijf van Budweiser.

Een nieuw onderzoek van PETA US is achter de schermen van de beroemde Super Bowl-advertenties gegaan en heeft paardenverminking aan het licht gebracht.

 Budweiser Clydesdales 

Een undercoveronderzoek

PETA US ging undercover bij Warm Springs Ranch in Missouri, VS (de officiële kweekfaciliteit voor de Budweiser Clydesdales); Grant's Farm bezocht (waar de paarden worden getraind); en sprak met begeleiders die met teams van volwassen paarden reizen voor evenementen en parades. De groep ontdekte dat de staarten van paarden zijn geamputeerd, zodat de beroemde Clydesdales er op een bepaalde manier uit zullen zien als ze de wagen trekken .

Paarden hebben hun staart nodig

Clydesdales hebben, net als alle paarden, hun staart nodig om zichzelf te beschermen tegen bijtende insecten – inclusief insecten die het West-Nijlvirus en andere ziekteverwekkers dragen. Hun staarten zijn ook belangrijk voor evenwicht, mobiliteit en communicatie:

De staart ondersteunt en vergemakkelijkt de verdediging, het comfort, het welzijn, de voortplanting en de ziektepreventie van insecten. Het is beledigend en inhumaan om een ​​paard zijn staart te ontnemen. Staartamputatie resulteert in een levenslang verminderd evenwicht bij snel rennen en draaien. Het is dierenmisbruik en medisch onwaardig om een ​​paard zijn staart te ontnemen, behalve in gevallen van medische noodzaak.
– Sid Gustafson, paardendierenarts

Het amputeren van de staart van een paard (gewoonlijk “couperen van de staart” genoemd) is zo wreed dat deze onnodige cosmetische ingreep in Groot-Brittannië illegaal is, tenzij het om medische redenen door een dierenarts wordt uitgevoerd.

Geamputeerd met scalpels of banden om de bloedstroom te stoppen

Bij staartamputatie gaat het om wat een paardendierenarts ‘chirurgische mishandeling’ noemt. Als de Budweiser Clydesdales nog veulens zijn, worden de botten van hun staart, die deel uitmaken van hun ruggengraat , geheel of gedeeltelijk geamputeerd, hetzij met een scalpel, hetzij door een band om de staart te leggen om de bloedstroom te stoppen totdat de staart eraf valt.

Volgens veterinaire deskundigen zijn beide procedures zeer pijnlijk en is vooral de bandmethode ondraaglijk. Het lijden veroorzaakt door staartamputatie kan het hele leven van een paard aanhouden, zoals aangegeven in een artikel uit 2018 gepubliceerd in Scientific American :

Veel mensen die trekpaarden fokken, doen mee aan de brute praktijk van het couperen van de staart, waarbij de staartbeenderen van een paard worden afgesneden, meestal om esthetische redenen. Ons werk laat zien dat de staart van een paard niet alleen een sieraad is. Het is hun belangrijkste verdedigingslinie tegen bijtende insecten.

Kijk eens naar deze Clydesdales die voortdurend in nood verkeren, niet in staat zichzelf tegen insecten te beschermen:

Nadat duizenden PETA-supporters actie ondernamen, kondigde Anheuser-Busch InBev aan dat het is gestopt met het amputeren van de staartbeenderen van de Budweiser Clydesdales !

Eerst zien dan geloven


Bron: PETA  Peoples Ethical Treatment of Animals

Geen opmerkingen:

Een reactie posten