Translate

zondag 27 februari 2022

Er woedt een vreselijke oorlog in Oekraïne en mensen en dieren lijden: burgers vluchten het land uit en moeten vaak hun huisdier achterlaten veel buitenlandse dierenorganisaties proberen te helpen



Dierenasielen worden overspoeld met ongewenste huisdieren terwijl burgers het land ontvluchten of in schuilkelders rondhangen. Dierenartsen en asielen doen een beroep op de lokale bevolking om hun huisdieren niet in de steek te laten, maar deze smeekbeden vallen meestal in dovemans oren als de lokale bevolking vlucht om zichzelf te redden.

Veel opvangcentra – we hebben elk uur contact met meerdere – zijn openluchtschuilplaatsen zonder overheidsfinanciering, te veel dieren en te weinig voedsel – en dat was voor het conflict. Nu zijn ze nog wanhopiger. We kunnen dieren niet negeren in hun grootste tijd van nood.

Vanochtend hebben we ons geëngageerd om te helpen (we hoeven alleen maar het geld in te zamelen!) Ecoprotectie van Starokostyantyniv. Van de ene op de andere dag heeft Oksana Zhurba, die het asiel runt, al 50 nieuwe verlaten honden opgenomen. Oksana heeft nu in totaal 300 honden die dringend voedsel, medische hulp en zorg nodig hebben - en 16 meer wachten! Als de honden (en Oksana helpt ook 50 katten!) achtergelaten worden op straat terwijl tanks binnenrollen en luchtaanvallen steden vernietigen , zullen ze vrijwel zeker sterven!

NOODSITUATIE! In de "mist van oorlog" is veel onzeker - maar NIET VOOR ONSCHULDIGE honden en katten die op straat worden weggegooid in Oekraïne! 1

We staan KLAAR om onmiddellijk zoveel mogelijk opvangcentra te helpen, maar dringend moeten we meteen op uw steun rekenen!

Dit was geen levensreddende actie die we konden
plannen of budgetteren!

Honden en katten die door hun familie in de steek zijn gelaten, stromen dierenasielen binnen – hongerig, doodsbang en gewond. Zelfs hun EIGENAREN geven niet om hen. Maar WIJ WEL! We weten dat JIJ dat doet. We MOETEN er alles aan doen om hen te helpen!

We zijn in contact met verschillende asielen die DRINGENDE HULP nodig hebben om hun honden- en kattenbewoners te voeden. Maar de situatie verslechtert snel - elke dag, elk uur moeten er meer honden en katten in de asielen worden opgenomen. En dit verhoogt drastisch de toch al wanhopige behoefte van de opvangcentra aan voedsel en aan fondsen om medische zorg te bieden.

We moeten de onschuldige honden en katten die in de oorlog zijn verwikkeld , redden en een zo veilig mogelijk toevluchtsoord bieden - achtergelaten op straat terwijl tanks binnenrollen en luchtaanvallen steden vernietigen.

Honden en katten hebben DRINGEND droog voedsel nodig - asielen hebben nog maar enkele dagen aan voorraden over en het wordt steeds moeilijker en duurder om te verkrijgen. Mensen raken in paniek, schappen zijn leeg en dieren lijden.

We hebben lokale dierenvoedingsbedrijven klaarstaan om voedsel binnen slechts twee uur te leveren, als ze van tevoren worden betaald.

Met uw steun kunnen wij de dieren vrijwel direct helpen! Samen kunnen we hen hoop en troost bieden tijdens deze verschrikkelijke oorlog.

Afgedankte dieren die op straat zijn achtergelaten, sterven terwijl bomexplosies de steden van Oekraïne verscheuren. Nogmaals, WE MOETEN HAAST MAKEN MET NOODHULP!

NOODSITUATIE! In de "mist van oorlog" is veel onzeker - maar NIET VOOR ONSCHULDIGE honden en katten die op straat worden weggegooid in Oekraïne! 2

Zoals altijd het geval is in tijden van conflict, zijn het de hulpeloze huisdieren die lijden als mensen vluchten voor hun leven. Bang, verbijsterd en volledig kwetsbaar voor de fall-out van de oorlog, worden deze dieren achtergelaten zonder voedsel, ondersteuning of daken boven hun hoofd - tijdens de strenge, koude winter (die het nu in Oekraïne is) en de meest verbijsterende tijd van hun leven.

Paniek in Oekraïne ziet mensen massaal vertrekken en gewoon hun dieren weggooien!

In Afghanistan vorig jaar (dankzij uw steun konden we levensreddende hulp bieden en waren we onlangs nog BLIJ toen 286 honden en katten het land mochten verlaten - en naar Canada werden gevlogen). Nu bevinden veel van de dieren in Oekraïne zich in dezelfde situatie: ooit geliefde huisdieren die plotseling dakloos, berooid en gedwongen worden om voor zichzelf te zorgen te midden van luchtaanvallen en bomexplosies.

NOODSITUATIE! In de "mist van oorlog" is veel onzeker - maar NIET VOOR ONSCHULDIGE honden en katten die op straat worden weggegooid in Oekraïne! 3

Kun je je voorstellen hoe volkomen getraumatiseerd en doodsbang ze moeten zijn? Het is hartverscheurend. Het ergste van alles is dat weinig mensen hen helpen. Bange burgers zijn zo gefocust op het redden van zichzelf dat bijna niemand tijd heeft om te stoppen en de meest kwetsbare leden van de samenleving te helpen.

Burgers die gedwongen worden hun huizen te ontvluchten, hebben geen andere keuze dan hun huisdieren in de steek te laten. In Donbass, waar de afgelopen dagen een massale evacuatie heeft plaatsgevonden, worden allerlei dieren op straat gegooid – honden, katten en zelfs hamsters en ratten.

Hele kraamkamers van kleine puppy's en kittens worden in de kou gegooid terwijl er zware beschietingen plaatsvinden!

These zijn huisdieren! Geliefde, verzorgde dieren die plotseling, tijdens de chaos en terreur van de oorlog, zich alleen en op verlaten straten bevinden. Zonder hulp zullen ze sterven – hetzij van honger of geweld. De gedachte alleen al doet ons huilen – maar daarom haasten we ons vandaag om een beroep op u te doen en haasten we ons om de dieren van Oekraïne te helpen.

We werken vaak in gevaarlijke gebieden en zijn ervaren in het weten hoe we moeten helpen. Tegenwoordig is Oekraïne een van de gevaarlijkste plaatsen ter wereld, maar met uw hulp zullen we een levenslijn bieden aan de verlaten huisdieren van de oorlog in Oekraïne.

NOODSITUATIE! In de "mist van oorlog" is veel onzeker - maar NIET VOOR ONSCHULDIGE honden en katten die op straat worden weggegooid in Oekraïne! 4

We zijn druk bezig met de voorbereidingen om noodhulp te sturen naar dierenorganisaties op de grond in Oekraïne die de klok rond werken om de dieren te redden, zelfs te midden van zware beschietingen en luchtaanvallen. Het is koud, regent en gevaarlijk, maar toch riskeren deze paar organisaties alles voor de dieren. We hebben een aantal belangrijke gebieden geïdentificeerd waar we voedsel, fondsen en medische benodigdheden naartoe zullen haasten, en hopelijk zullen we in de toekomst in staat zijn om enkele dieren te evacueren.

Help ons alsjeblieft om ons mededogen en liefde voor dieren te tonen in een tijd waarin ze het het meest nodig hebben. DONEER ALSTUBLIEFT NU zodat we noodhulp kunnen geven aan de honden, katten en andere dieren die bloedend, gebroken en volkomen alleen achterblijven in deze vreselijke tijd van oorlog. We MOETEN het maximaal mogelijke bedrag bijeenbrengen om de dieren van Oekraïne te helpen in deze verschrikkelijke, ongekende tijd van conflict.

 

Voor de dieren,

Gebroken beloftes en REGELRECHTE LEUGENS laten straathonden in GEVAAR! 7

Brian en Gloria Davies (en Max en Flora!)
Oprichters
Netwerk voor Dieren

 

P.S. Network for Animals werkt vaak op de zwaarst getroffen plaatsen om dieren in nood te helpen, meest recent Afghanistan - en Oekraïne is nu dodelijk gevaarlijk. Wij hebben de ervaring. Wij klaren de klus! We moeten er alles aan doen om de dieren te helpen voordat ze de hulpeloze slachtoffers van dit conflict worden. Alsjeblieft, doneer zoveel als je kunt, en we beloven om zo snel mogelijk hulp te bieden aan de katten en honden van Oekraïne. Hoe eerder u helpt, hoe eerder wij u kunnen helpen.

 

Afbeelding credits: Banner: EPA, Afbeelding 1: The Korea Times, Afbeelding 2: Оксана Та Сергій Екозахист, Afbeelding 4: UANIMALS. OFFICIËLE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten