Translate

dinsdag 15 februari 2022

Jaarlijks worden in Australië miljoenen kangoeroes op gruwelijke wijze in het wild gedood: Nederland is één van de grootste importeurs van kangoeroeproducten ( petitie)

 


Kangoeroejacht in Australië

De jacht op kangoeroes is de allergrootste commerciële slachting van op het land levende, wilde zoogdieren. Jaarlijks worden miljoenen kangoeroes op gruwelijke wijze in het wild gedood. Tot 40 procent van de schoten is niet meteen fataal, waardoor kangoeroes soms ontkomen en een langzame, pijnlijke dood sterven. Jonge kangoeroes (joeys) zitten vaak nog in de buidel van hun getroffen moeders. Ze worden met geweld omgebracht, of aan hun lot overgelaten. In tien jaar tijd (tussen 2000 en 2009) zijn naar schatting acht miljoen babykangoeroes onder wrede omstandigheden omgekomen.


Kangoeroe slachthuis in Australië

Hoe kunnen we hier iets aan doen?

Om deze jacht te stoppen moeten we de vraag naar kangoeroeproducten verminderen. Nederland is één van de grootste importeurs. Als we hier geen producten van kangoeroevlees en -leer meer kopen, neemt de vraag in Australië af. Check dus goed of er geen kangoeroeleer of -vlees in je schoenen, hoed of huisdiervoer is verwerkt. Tegelijkertijd moeten importeurs stoppen met de import van kangoeroe. Alleen zo kan er een einde worden gemaakt aan deze wrede industrie.

In actie voor de kangoeroe

In Nederland komen kangoeroeproducten terecht in kleine en grote winkels, waaronder Decathlon en PetsPlace, en bij restaurants. We willen hen overtuigen dat de verkoop van kangoeroeproducten niet acceptabel is. Daarom vragen we jou om samen met ons in actie te komen. Samen kunnen we een verschil maken voor kangoeroes. Help mee en laat bedrijven in Nederland weten dat je tegen de verkoop van kangoeroeproducten bent. 

Teken de petitie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten