Translate

zondag 6 februari 2022

In New York eten alle kinderen op openbare scholen vanaf nu iedere vrijdag veganistische maaltijden: Burgemeester van New York is zelf veganist

 

Vegan taco's, foto: Jeff Kearney via Canva

De openbare scholen van New York City serveren één keer per week veganistische maaltijden op vrijdag. Het nieuwe schoolbeleid begon vrijdag met veganistische taco's, gekruide broccoli en salade van zwarte bonen en maïs.

"Plantaardige opties op scholen betekenen gezond eten en gezond leven", zei het New York City Department of Education in een tweet waarin het nieuwe initiatief werd aangekondigd.

De burgemeester van New York City, Eric Adams, is veganist en benadrukte de gezondheids- en milieuvoordelen van een veganistisch dieet: "We voeden onze gezondheidscrisis. Met één stem praten we over het bestrijden van obesitas bij kinderen, diabetes, maar je gaat elke dag een schoolgebouw binnen en je ziet het voedsel dat onze gezondheidszorgcrisis voedt. "

"We moeten af van onze fixatie op de producten die ook ons milieu vernietigen. Daar wordt vaak niet over gesproken. De overconsumptie van zuivel en vlees, hoe dat het milieu beïnvloedt," zei Adams.

Het openbare schoolsysteem in New York City is het grootste in de Verenigde Staten en bedient 1,1 miljoen studenten in meer dan 1800 scholen.

"Het is echt een grote verschuiving van waar ze waren met zuivel zwaar voedsel zoals gegrilde kaas en pizza naar dingen die duurzamer en gezonder zijn voor onze studenten," zei Dana Smith, campagnedirecteur voor Meatless Monday.

Dokter Vanita Rahman, kliniekdirecteur van het Barnard Medical Center, dat zich richt op voeding om ziekten te bestrijden, prees het nieuwe initiatief: "Ik denk dat dit een heel goede eerste stap is om dit naar school te brengen, omdat kinderen kwetsbaar zijn. Deze manier van eten zal hen goed van pas komen, niet alleen tijdens hun kindertijd, adolescentie, maar ook tijdens hun volwassen jaren."

"Het heeft enorme voordelen, niet alleen voor de gezondheid van opgroeiende kinderen, die zullen profiteren van een leven lang, maar ook voor de gezondheid van de planeet, de gezondheid van de dieren waarmee we het delen," voegde ze eraan toe. "We stellen hun [de kinderen] toekomst ook echt veilig door dit te doen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten