Translate

dinsdag 8 februari 2022

Neushoorns redden mislukt: 451 neushoorns afgeslacht in Zuid-Afrika in 2021

 Witte neushoorn



Zwarte neushoorn



In 2021 werden in totaal 451 neushoorns gedood in Zuid-Afrika, vijftien procent hoger dan het jaar ervoor, zei de milieuafdeling van het land dinsdag.

Van het totaal werden 327 dieren geslacht in nationale parken van de overheid en 124 werden gedood in particuliere wildreservaten.


De regering voegde eraan toe dat de sterfgevallen nog steeds 24% lager waren dan in het pre-pandemische jaar 2019. In dat jaar werden de meeste neushoorns gedood in het grote Kruger National Park.

Nadat de regering de beveiliging in het park had verhoogd, wendden stropers zich tot het doden van dieren in privéreservaten in de noordelijke Limpopo en oostelijke Mpumalanga-provincies grenzend aan Mozambique.

"De gestage afname van neushoornstroperij in het Krugerpark houdt verband met een toename van de intensiteit van anti-stroperijactiviteiten," zei de afdeling in een verklaring.

Zuid-Afrika is de thuisbasis van bijna 80 procent van de neushoorns in de wereld. Hun hoorns worden gezocht in Azië en stropers blijven de dieren doden. Sommige openbare nationale parken en privéreservaten proberen hun witte en zwarte neushoorns te beschermen door hun hoorns af te zagen om stropers te ontmoedigen.

De zuidelijke witte neushoorn is geclassificeerd als bijna bedreigd door de Internationale Unie voor het behoud van de natuur (IUCN), met slechts 10.000 volwassen individuen over. Er zijn nog maar twee vrouwelijke noordelijke witte neushoorns in de wereld; de soort zal uitsterven als ze sterven.

De zwarte neushoorn staat op de lijst van ernstig bedreigde, met nog ongeveer 3100 volwassen individuen in de wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten