Translate

woensdag 16 februari 2022

Spectaculaire redding van een luiaard ( sloth) nadat hij op een elektriciteitspaal was geklommen: Met gevaarlijke handelingen heeft een man hem bevrijd en in het wild vrijgelaten


Een luiaard werd maandag gered nadat hij op een elektriciteitspaal in de Colombiaanse provincie Antioquia was geklommen. Werknemers van het Colombiaanse openbare dienstenbedrijf Empresas Publicas de Medellin (EPM) hebben de luiaard gered nadat ze telefoontjes kregen van bewoners in het landelijke stadje Taraza.



EPM-medewerker Victor Hugo Lopez klom op de elektriciteitspaal en probeerde de luiaard te grijpen. Maar het dier werd bang en schoof verder weg van Lopez.

De 38-jarige Lopez probeerde vervolgens met een bezem bij de luiaard te komen en nadat hij met een rustgevende stem met het dier had gesproken, greep de luiaard uiteindelijk naar de bezem.


Een foto van een  luiaard ( sloth) niet die van de video

Lopez bracht de luiaard voorzichtig van de elektriciteitskabels naar beneden en nadat hij op verwondingen was gecontroleerd, werd hij later die dag weer vrijgelaten in het wild.

Luiaards leven in tropische regenwouden in Midden- en Zuid-Amerika. Ze hebben een extreem lage stofwisseling en slapen tot 15 tot 20 uur per dag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten