Translate

vrijdag 11 februari 2022

Puppyhandelaar uit Heelweg ( Gelderland) heeft 12 pups het land illegaal ingevoerd en verkocht: een deel van de honden hebben ernstige gezondheids-en gedragsproblemen

 

PERSBERICHT: Dossiers doodzieke puppy's stapelen zich op




AMSTERDAM, 11 februari 2022 - Een puppyhandelaar uit Heelweg heeft zeker 12 puppy’s het land illegaal ingevoerd en verkocht. Onderzoek van House of Animals wijst uit dat een deel van de honden met ernstige gezondheids- en gedragsproblemen kampt. De NVWA is hiervan op de hoogte gebracht maar heeft nog geen actie ondernomen. De wettelijke termijn van 8 weken voor een handhavingsverzoek is inmiddels ruim overschreden.
 
Slachtoffer van puppyhandelaar uit Heelweg

Uit onderzoek van House of Animals blijkt dat zeker 12 Franse bulldogs illegaal naar Nederland zijn gebracht door een handelaar in Heelweg. Voor prijzen tussen de 1200 en 1800 euro werden de puppy’s verkocht. Echter, ontbreekt er enige registratie van de honden door de verkoper. Karen Soeters van House of Animals:
 
“Er is alleen een melding te vinden van de kopers van de puppy’s. Simpel gezegd heeft de handelaar de puppy's dus illegaal ingevoerd en verkocht.”
 
Zieke honden
 
House of Animals nam contact op met de kopers van de puppy’s. Deze melden schrijnende verhalen over de gezondheid van de Franse bulldogs: een deel van de honden is geopereerd aan de luchtwegen of heeft een slokdarmverlamming gehad. Andere honden vertonen gedragsproblemen, zoals angst voor voeten en schoenen. Het onderzoeksteam ontdekte dat de paspoorten niet conform de Europese wetgeving zijn ingevuld. Dit is gedaan door een dierenarts in Hongarije naar wie een onderzoek wegens valsheid in geschriften en dierenmishandeling loopt. De puppy’s zijn inmiddels door verschillende dierenartsen opnieuw ingeënt omdat twijfels bestaan over de in Hongarije ontvangen entingen.

 
Handhavingsverzoek NVWA
 
Op 9 november 2021 deed House of Animals een handhavingsverzoek bij de NVWA wegens illegale handel. Tevens leverde het onderzoeksteam het verzamelde bewijsmateriaal en dossier op. Inmiddels zijn de acht weken na indienen van de handhavingsverzoek ruim overschreden en heeft de NVWA wederom om uitstel gevraagd. Zolang de NVWA geen actie onderneemt kan de puppyhandelaar zieke honden illegaal Nederland blijven invoeren. 

 
Karen Soeters:
“Bij ons stapelen de dossiers zich inmiddels op. We leveren alles op een presenteerblaadje aan maar zelfs dan lukt het de NVWA niet om er adequaat actie op te ondernemen. Ons team werkt ondertussen stug door. We geven niet op maar onbegrijpelijk en frustrerend is het absoluut.”
Bron: www.houseofanimals.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten