Translate

maandag 12 december 2022

Doodsbange civetkatten in vieze kooien krijgen alleen onnatuurlijke hoeveelheid koffiebessen te eten om hun uitwerpselen te verkopen voor kopi luwak of te wel 'kak koffie'

 Peta Asia's laatste onderzoek naar de wrede kopi luwak-industrie laat zien dat ondanks een internationale verontwaardiging over het lijden van civetkatten na ons vorige exposé, er niets is veranderd. De schokkende nieuwe beelden van een kopi luwak-koffieboerderij in Indonesië onthullen de tol die constante opsluiting in een krappe draadkooi heeft geëist van een gevoelige Aziatische palmcivetkat.

Het gestreste, doodsbange dier gaat in cirkels, wanhopig om uit zijn smerige gevangeniscel te ontsnappen. Hij heeft geen andere keuze dan onnatuurlijke hoeveelheden koffiebessen te eten, zodat zijn uitwerpselen kunnen worden verkocht voor kopi luwak of "civet kak koffie".

Hij werd gevangengenomen en gedwongen om voortdurend contact te verdragen met mensen, die hij van nature vreest, en dit heeft hem gek gemaakt. Hij is slechts een van de vele lijdende dieren die de onderzoekers filmden tijdens hun derde blik in kopi luwak-boerderijen in Indonesië, 's werelds grootste producent van civetkoffie.

Hoewel Aziatische palmcivetkatten een beschermde soort zijn onder de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora, weerspiegelen deze meest recente bevindingen wat onderzoekers ontdekten tijdens eerdere exposés van de kopi luwak-industrie: alomtegenwoordige wreedheid op elke boerderij.

PETA Asia-onderzoekers vonden civetkatten in kooien ingelegd met uitwerpselen, rottende koffiebessen en ander vuil. Zonder donkere slaapplek werden de nachtdieren beroofd van voldoende rust en ze hijgden onophoudelijk in de onontkoombare hitte.

De onderzoekers zagen verschillende met open, bloederige wonden die geen veterinaire zorg leken te hebben gekregen. Velen verloren hun vacht door ondervoeding. In de natuur eten civetkatten een natuurlijk gevarieerd dieet, maar kopi luwak-producenten laten ze een ongezonde hoeveelheid koffiebessen binnenkrijgen om de winst te maximaliseren.

‘Wild-Sourced’ Is Wildly Untrue

Sinds de release van de meerdere exposés van PETA-entiteiten van de industrie, verspreid over bijna een decennium, hebben veel bedrijven de medelevende beslissing genomen om kopi luwak uit hun schappen te halen en de banden met deze wrede industrie te verbreken. Anderen, waaronder distributeurs in Japan, een van de grootste markten voor kopi luwak, kiezen ervoor om te blijven profiteren van de ellende van dieren voor een nieuwigheids product dat niemand nodig heeft, ondanks dat ze van ons hebben gehoord over de ongebreidelde wreedheid.

Klanten en retailers worden misleid door producenten die de bonen van in gevangenschap levende civetkatten opzettelijk verkeerd labelen als "wild-sourced". De onderzoekers van PETA Asia kregen te horen dat het bijna onmogelijk zou zijn om genoeg wilde civet katten uitwerpselen te verzamelen om de koffie te produceren. Eén producent gaf toe dat een kleine hoeveelheid bonen die door vrij rondlopende civetkatten worden uitgescheiden, kan worden verzameld en gemengd met de bonen die door gekooide dieren worden uitgescheiden en vervolgens het misleidende etiket "wild-sourced" krijgen. Een ander vertelde een onderzoeker die zich voordeed als een koper dat hij gewoon een "wild-sourced" label kon plaatsen op de koffie geproduceerd door gekooide civetkatten. Deze koffie kan vervolgens overal ter wereld worden geëxporteerd.

Een boer legde uit dat civetkatten over het algemeen maximaal drie jaar in kooien worden gehouden voordat ze weer in de natuur worden vrijgelaten en dat de stress van opsluiting en gebrek aan adequate voeding ervoor zorgen dat ze hun vacht verliezen. Een boer vertelde de onderzoeker dat sommige civetkatten het niet overleven nadat ze zijn vrijgelaten.

De volgende pandemie brouwen

De koffie wordt over de hele wereld geëxporteerd, hoewel onderzoekers na de SARS-uitbraak in China ontdekten dat het SARS-coronavirus van civetkatten op mensen was overgesprongen. Wetenschappers hebben ook civetkatten geïdentificeerd als een mogelijke "tussengastheer" voor COVID-19, waardoor het virus mogelijk kan muteren en van vleermuizen op mensen kan overgaan.

Civetkatten die "het geluk" hebben om te overleven buiten hun nut voor de kopi luwak-industrie, worden soms verkocht op markten voor levende dieren, net als die waarin het nieuwe coronavirus wordt verondersteld te zijn ontstaan, waardoor ze in direct contact komen met mensen en de perfecte gelegenheid bieden voor SARS of een ander virus om te muteren en van de ene gastheer naar de andere te springen.

Een schande

Kopi luwak is geen delicatesse – het is een schande. Het maakt niet uit in welk land je bent of welke garanties je hebt ontvangen, er is geen ethisch geproduceerde kopi luwak. Koop of drink het alsjeblieft niet.

Bacha Coffee is voorzien van bewijs dat "wilde" civet kattenkoffie in wezen een leugen is, maar het heeft onze verzoeken genegeerd om te stoppen met de verkoop ervan. Dring er bij het bedrijf op aan om te stoppen met het financieren van wreedheid tegen civetkatten door de verkoop van kopi luwak  vandaag te beëindigen.

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten