Translate

zondag 11 december 2022

Het eten van hondenvlees nog steeds populair in Vietnam, Cambodja en Thailand maar wij eten vlees uit de vee-industrie maakt dat verschil? JA ! Lees waarom



Dierenwelzijnsorganisatie Four Paws  https://www.four-paws.org/ 

Hondenvlees in Hanoi 

Het eten van hondenvlees is nog steeds populair in de noordelijke delen van Vietnam. De honden worden gestolen van hun baasjes, zwerfhonden of geïmporteerd uit Cambodja, Laos en Thailand.

In december 2021 werden vier tieners gearresteerd voor het stelen van 1200 honden in twee maanden in de stad Ho Chi Minh. Ze stalen dieren en verkochten ze aan slachthuizen waar de dieren werden gedood en hun vlees werd verkocht.

Volgens een rapport uit 2020 van Four Paws worden elk jaar in Vietnam ongeveer vijf miljoen honden en een miljoen katten gedood voor hun vlees.

Een onderzoek door We Animals Media en Asia for Animals Coalition onthulde in augustus het brute hondendodingsproces in de openbare ruimte en achter gesloten deuren in de Đức Thượng Commune in de stad Hanoi.

Fotojournalisten Aaron Gekoski en Napat Wesshasartar onderzochten markten in Hanoi en Ho Chi Minh, waar ze gekooide honden fotografeerden die werden gedood en verkocht voor vlees.

De dieren worden in groepjes van ongeveer 10 bij elkaar gepropt in kleine kooien. De honden worden meestal gedood door een klap op hun hoofd met hout en vervolgens in het hart gestoken. Hun lichamen worden in een bontverwijderingsmachine gestopt en hun huiden worden verbrand.

"Onze gezelschapsdieren zien worden gedood, het geluid van de gewonde honden horen en hun bloed ruiken - het is verschrikkelijk en onaanvaardbaar," zei Wesshasartar.

Vorig jaar kondigde de stad Hoi An in Vietnam aan te stoppen met de verkoop van katten- en hondenvlees.

Vietnamese city promises to end dog and cat meat trade

The city of Hoi An in Vietnam plans to stop selling cat and dog meat. Around five million dogs are eaten every year in Vietnam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten