Translate

donderdag 3 oktober 2024

Nikos, een dierenheld van Bronx Familia Animal Shelter Kreta met 250 honden, bevrijdt regelmatig kettinghonden die een liefdevol leven krijgen in zijn dierenasiel ( 14 foto's)


 Nikos Tsikalakis van het dierenasiel Kreta met 2 van de geredde kettinghonden 

De hoofdrolspelers van de meeste van onze hulpprojecten zijn geweldige asielhouders.

Die naast het harde werken in hun asiel ook daarbuiten zwerfdieren helpen.

Maar dit keer is het omgekeerd, want Nikos Tsikalakis is op Kreta voornamelijk in zijn wijde omgeving bezig met veel dierenleed, waaronder het regelmatig bevrijden van honden die constant aan een ketting moeten liggen.

En daarnaast is hij ook asielhouder voor een paar honderd dieren.

Kortom: een echte dierenredder pur sang!

Al lange tijd aan een ketting.

Nikos hoorde dat en is haar gaan redden.

Eerst eten en drinken voor het arme dier.

Daarna naar zijn asiel gebracht.

tikkie donatieknop

Of dat zomaar mogelijk is om een hond van een ketting los te maken? Nee, niet zomaar, maar in Griekenland moet iedere eigenaar wel goed voor een eigen hond zorgen.

Op het mishandelen van dieren staan zeer hoge boetes. In geval van in beslag genomen of op straat gevonden gewonde zwerfdieren, worden die door de politie of door dierenvrienden naar het asiel van Nikos gebracht. Hoewel er geen enkele subsidie voor hem tegenover staat...

Maar hij doet het graag, want is al zijn hele leven een ontzettend grote dierenvriend. Naast deze reddingen is hij ook in zijn 'Bronx Familia Animal Shelter' met ca. 250 honden, 2 katten, 2 schapen, 1 paard en 1 geit altijd heel druk bezig.

Soms komen er wat vrijwilligers om hem te helpen. Al zijn geld gebruikt hij voor de dieren en woont zelf in een oude zee-container bij het asiel.

Bronx was overigens de eerste zwerfhond waarmee ruim 10 jaar geleden alles begon...

Op een ooit door hem gekocht terrein midden in de heuvels van Kreta heeft hij met eigen handen van rest-materialen vele tientallen hokken gebouwd.

Inmiddels heeft Nikos vrijwel al zijn spaargeld daaraan moeten opmaken.

Terwijl de kosten voor het voer, maar zeker ook de dierenartskosten voor de meestal gewond gevonden zwerfhonden helaas extreem hoog zijn.

Ook komen er de laatste tijd door de overvloedige regenval helaas grote overstromingen voor, waarbij steeds vele hokken verwoest worden...

Wij werden op dit asiel attent gemaakt door Renate en Lisa Bakker, die al vele jaren het prachtige werk van Nikos volgen en veel contact met hem hebben.

Lisa is er zelf geweest en Renate vertelde ons dat de nood inmiddels zo hoog was geworden, dat hij nu echt overal hulp moet zoeken om zijn dieren eten te kunnen geven.

Helaas ontvangt hij helemaal geen financiële steun van de overheid en is volledig afhankelijk van donaties van dierenvrienden.

Om nog bij zijn dierenarts te kunnen blijven komen, is het nu echt nodig dat er in ieder geval een flink gedeelte van die rekening afbetaald wordt.

Maar ook de andere kosten voor zoveel asieldieren lopen enorm op, waarbij het prijspeil in Griekenland minstens zo hoog is geworden als in Nederland of België!

Kortom, jullie donaties zijn echt weer heel belangrijk en zelfs levensreddend.

Want anders zou hij echt moeten stoppen met het halen van dieren in nood van de straat of van de ketting...

Eenvoudige hokken, maar met veel liefde door Nikos zelf gebouwd.

Wij vinden het echt mooi, dat Nikos ook andere dieren opvangt, zoals dit schaap...

Doneer daarom ajb vandaag nog:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Hulpproject 183'

En wij zorgen dat je geld echt alleen voor dit goede doel besteed zal worden. Bij ons is er namelijk geen aftrek voor salarissen, huisvesting, leaseauto's of overbodige franje. Vinden wij nergens voor nodig...

Of doneer via onderstaande knoppen:
tikkie donatieknop

Streefbedrag: 7.000 euro - Stand per ....

Alle donateurs voor dit project willen we hartelijk bedanken!

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten