Translate

zaterdag 5 oktober 2024

50 tijgers, leeuwen en een luipaard stierven aan de vogelgriep bij 2 toeristische attracties in Vietnam: de dieren werden in kleine kooien gehouden dichtbij een ziek kip



 Bijna vijftig dierentuindieren stierven aan de vogelgriep bij twee toeristische attracties in Vietnam. Tijgers, leeuwen en een luipaard zijn gestorven in twee dierentuinen in het zuiden van Vietnam. De sterfgevallen vonden plaats tussen augustus en half september.



In het Mango Garden Resort in Bien Hoa City, in de provincie Dong Nai, stierven 17 tijgers en een luipaard. De dieren vertoonden tekenen van ziekte voordat ze stierven.

Donderdag zei het ministerie van Volksgezondheid in een verklaring dat twee monsters van de tijgers positief testten op de H5N1-stam van de vogelgriep.

"Het is waarschijnlijk dat de tijgers besmet waren door zieke kip, en de autoriteiten volgen de bron van de kip om de oorzaak te achterhalen", zei een functionaris van het Centre for Disease Control in de provincie Dong Nai.

Bezoekers van de dierentuin hebben eerder hun zorgen geuit over de omstandigheden waarin de dieren werden gehouden. De dieren werden gehouden in kleine ruimtes en kooien.

My Quynh Safari Park in het district Duc Hoa, in de provincie Long An, meldde de dood van 27 tijgers en drie leeuwen. Tests bevestigden dat deze dieren positief waren voor het H5N1-virus.

Gezondheidsinstanties proberen de mogelijke verspreiding van het virus naar mensen te beheersen. In Mango Garden Resort hadden drie dierenverzorgers nauw contact met de tijgers, terwijl ook ongeveer 30 medewerkers van My Quynh Safari Park werden blootgesteld.

Bron: Animal Reader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten