Translate

woensdag 2 oktober 2024

Bizarre social media-trend: dieren expres in gevaar gebracht en daarna gered 'Fake Rescue' Facebook, Instagram, TikTok, YouTube verdienen miljoenen

 

Het bange jonge aapje wordt in een gat in klei/modder gezet. Het diertje kan er onmogelijk zelf uitkomen. De dierenbeul, haalt het diertje eruit en maakt er een video van om te verkopen op internet. Helaas wordt het diertje daarna in diep water gegooid om vervolgens  weer gered te worden door de monsters voor video's. 

Altijd een rapport opsturen naast de video ( stipjes .....) Zelf stuur ik dan ook nog een rapport op naar : https://www.smaccoalition.com/report-a-concern  Deze organisatie hoopt de monsters voor de rechter te krijgen. Dit jaar zijn er 3 opgepakt en een gevangenis straf gekregen
 

DEN HAAG - Dierenwelzijnsorganisaties waarschuwen voor een „bizarre trend”: dieren die voor filmpjes in levensgevaarlijke situaties worden gebracht om daar vervolgens uit te worden ’gered’. Deze ’reddingsvideo’s’ circuleren volgens de organisaties, waaronder World Animal Protection Nederland, veelvuldig op sociale media als Facebook, Instagram, TikTok en YouTube.


Katten levend begraven

„We zagen katten die levend werden begraven, en apen die tegenover een agressieve slang werden gezet. Onder sommige video’s stond een oproep voor donatie, zogenaamd om meer dieren te kunnen redden. Maar deze makers brengen opzettelijk weerloze dieren in gevaar, alleen om viraal te kunnen gaan. Het was hartverscheurend om te zien.”


Eerst zet de dierenbeul het aapje in een grot, Daarna pakt hij de slang en laat die naar het aapje toe glijden en dan neemt een andere dierenbeul de video op om te verkopen aan de media.

Onderzoekers vonden in een tijdsbestek van zes weken 1022 video’s met naar eigen zeggen „neppe reddingsacties.” Ook waren ze erg populair, aldus de organisaties. „Samen werden ze al meer dan 572 miljoen keer bekeken”, aldus de dertien organisaties in een verklaring.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten