Translate

dinsdag 15 oktober 2024

Poesje gevonden in Utrecht helemaal bedekt met een laag cement: Gelukkig heeft de dierenambulance op tijd het dier naar een dierenarts gebracht waar na veel spoelen het cement is verwijderd

 

Voorbijganger vindt kat Pelle bedolven onder het cement

© Dierenambulance Utrecht
Utrecht - De dierenambulance Utrecht is gisteren ingeschakeld voor een opvallende melding: een voorbijganger vond een kat bedekt met een laag cement. Pelle, zoals de kat heet, is naar de dierenarts gebracht waar hij is schoongemaakt.


De dierenambulance haalde de kat op in de Zeeheldenbuurt en naar een dierenarts in de buurt gebracht. "Het kostte wel wat tijd, maar gelukkig hebben we al het cement af kunnen spoelen", zegt Liselott Oskam , een medewerker van de dierenambulance.
Kat Pelle had het geluk dat het cement nog nat was. Als het al was gaan drogen was de klus een stuk moeilijker geweest. De dierenarts maakte zich zorgen over een oog van Pelle. Maar met een oogzalfje lijkt ook dat goed te komen.
In de straat waar Pelle woont worden huizen gerenoveerd. Daar is de kat waarschijnlijk in het net gestorte cement gelopen, zegt Oskam. "Het gebeurt wel eens dat er een met zijn pootjes doorheen loopt, maar helemaal onder.. dat gebeurt niet zo vaak."
De dierenarts kon aan de hand van de chip van Pelle zien waar hij woont. Oskam: "Hij is weer lekker thuis en heeft er gelukkig niets aan overgehouden."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten