Translate

vrijdag 4 oktober 2024

Wildlife Friends Foundation Thailand ( WFFT ) hebben aapje 'Jub Jid ' gered die als huisdier 15 jaar lang antidepressiva kreeg wat ernstige mentaal en fysieke schade veroorzaakte


Het verhaal van Jub Jib is hartverscheurend. Vijftien jaar lang heeft ze het als huisdier uitgehouden, waarbij ze ten onrechte menselijke antidepressiva kreeg van haar 'eigenaren', wat ernstige mentale en fysieke schade veroorzaakte. Toen ze bij WFFT aankwam, zag ze eruit als een oude gibbon, ondanks dat ze in de bloei van haar leven was.


Aapje Jub Jib in haar nieuwe verblijf. Ik hoorde dat ze dol is op haar  plasticbak

Verslaafd aan de medicatie kon Jub Jib niet bewegen of zich gedragen zoals een gibbon van nature zou moeten doen. Gelukkig is ze na verloop van tijd van de medicijnen afgekomen en is ze geleidelijk aan haar natuurlijke gedrag gaan herwinnen. Onlangs is Jub Jib verplaatst naar een solitaire gibbon-omheining, waar we haar kracht, gedrag en mobiliteit hebben beoordeeld.

Ze begint al weer Aap te worden 

We zijn verheugd om te melden dat het zo goed met haar gaat dat ze nu is verhuisd naar een van onze gibbonbosverblijven! Nog spannender is dat we haar proberen te matchen met een van onze mannelijke gibbons, Nee, die ook speciale behoeften heeft: hij is gedeeltelijk blind. We houden je op de hoogte van hun voortgang!

Het verhaal van Jub Jib is een krachtige herinnering aan de schade en wreedheid die de dierenhandel aan wilde dieren toebrengt. Dankzij onze supporters is haar leven drastisch verbeterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten