dinsdag 25 juni 2013

De barbaarse beer-hondengevechten 'bear baiting' in Pakistan hopelijk in 2015 verledentijd !! ( heftige video)


Er zijn momenten dat ik moeite heb met het opschrijven van onbegrijpelijk, ernstig dierenleed. Ik wist dat ik over beer-hondengevechten wilde schrijven vandaag maar gemakkelijk is het niet. De HELE wereld moet weten dat deze vreselijke, misselijk makende prakijken nog steeds plaats vinden. Er zijn NOG steeds 50 beren die op deze manier moeten leven. Nou ja leven kun je het niet noemen. Het is een hel op aarde. De reacties onder de video liegen er niet om. Men is boos, heel boos. De video is heftig.

https://www.youtube.com/watch?v=-muhw83R8XY

Beer-hondengevechten

 
Honden vallen een beer aan tijdens een beer-hondengevecht, Pakistan
   De beer-hondengevechten in Pakistan zijn een van de meest barbaarse ‘vermaken’ ter wereld. De jonge beertjes worden zonder mededogen weggehaald bij hun moeder, hun tanden worden getrokken en ze krijgen een metalen ring in hun uiterst gevoelige neus geboord. Hierna worden ze ingezet in gevechten met meerdere afgerichte honden.

Dankzij de inspanningen van de World Society for the Protection of Animals (WSPA) en haar lokale partnerorganisatie Biodiversity Research Centre (BRC) is het aantal beer-hondengevechten de laatste jaren fors afgenomen. Waren er in 2000 zo’n 300 ‘vechtberen’, nu zijn er naar schatting nog zo’n 50 beren die in doodsangst op hun bevrijding wachten. WSPA zal niet rusten voordat ook de laatste beer is gered van een leven vol pijn en angst.

Vijf stappen naar vrijheid

Dit is beer Chowti. Zij is blind aan beide ogen. De gevechten met honden moeten voor haar verschrikkelijk zijn geweest. Na haar bevrijding werd zij overgebracht naar het reservaat in Balkasar. Er wachten nog meer beren als Chowti om bevrijd te worden uit hun ellende.
Dit zijn de 5 stappen die WSPA uitvoert om de laatste ‘vechtberen’ snel te bevrijden en een einde te maken aan deze gevechten:

Stap 1: Overbrengen van bevrijde beren naar een veilige plek
Op dit moment zijn er zo’n 50 ‘vechtberen’ gelokaliseerd in Pakistan. We willen al deze beren zo snel mogelijk bevrijden en overbrengen naar een veilige plek:het Balkasar berenreservaat.

Stap 2: Voorkomen van beer-hondengevechten
De gevechten zijn wettelijk verboden in Pakistan. Samen met lokale natuurbeschermingsautoriteiten willen we de wet beter handhaven, wetgeving verbeteren en ook informatie uitwisselen en trainingen geven. Met als doel definitief een einde te maken aan beer-hondengevechten.

Stap 3: Terugdringen van de vraag naar beer-hondengevechten
We promoten dierenwelzijn bij de landeigenaren, om ze te bewegen te stoppen met het organiseren van beer-hondengevechten. We stimuleren religieuze leiders te verkondigen dat de gevechten indruisen tegen islamitische voorschriften die mishandeling van dieren verbieden.

Stap 4: Zorgen voor alternatieve inkomstenbronnen
Om de voormalige beereigenaren definitief te laten stoppen met beer-hondengevechten, geven we trainingen en we helpen ze bij het vinden van nieuwe middelen van bestaan. Zodat ze zichzelf op een structurele en diervriendelijke manier van inkomsten kunnen voorzien.

Stap 5: Beschermen van de beren in het reservaat
Beren die bevrijd zijn, worden opgevangen in het Balkasar reservaat. In een natuurlijke omgeving worden ze goed verzorgd en beschermd. Hier krijgen de beren de rust die ze verdienen; een beter leven! WSPA blijft zich onverminderd inzetten voor de vrijheid van beren.

Naar een definitief einde van de gevechten!

WSPA wil vóór 2015 een definitief einde maken aan de beer-hondengevechten. De laatste circa 50 ‘vechtberen’ moeten dus in ruim anderhalf jaar bevrijd worden. Een enorme klus die we niet zonder uw hulp kunnen klaren. Maar samen kunnen we dat definitieve einde echt bereiken!
Berenreservaten in de wereld


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten