zondag 16 juni 2013

Twee jonge 'dansende beren' door SOS Wildlife gered ( Wat is een dansende beer? video en hoe het ook anders kan )

 
Twee Jonge Beren Gered
 
In de 3 jaar dat Wildlife SOS mij nieuwsbrieven sturen is mijn bewondering voor deze organisatie steeds groter geworden. Ook nu weer een geweldige resultaat van een gecombineerde actie van politie, bosbeheer en Wildlife SOS.
   De Wildlife SOS anti stroperij team "Forestwatch" heeft  twee jonge beren gered van de grens staat Bihar, op de grens van Nepal . 

De nacht operatie werd uitgevoerd als een gezamenlijke operatie met de politie, Forest Department en Wildlife SOS en resulteerde in de redding van twee jonge beren van 18 maanden en 30 maanden oud. Een stroper werd gearresteerd die een poging deed om de dieren naar India te smokkelen en is naar de gevangenis gebracht.
Beide beren  hadden hun snuiten doorboord en hun tanden gebroken en waren opgeleid om als dansende beren,  een leven van martelingen te moeten ondergaan. 

Hoe leer je een beer om te dansen?

Jonge beertjes worden bij hun moeder weggehaald en met grof geweld gedwongen te dansen op een hete plaat. Door die hitte en de pijn, trekken de diertjes het ene pootje op en dan weer de andere. Dat is dan het 'dansen'.

Naar eigen zeggen heeft Wildlife SOS 600 dansende beren gered en is het dansen van beren in India uitgestorven. !!! Chapeau !!


Gehoopt wordt dat deze twee beren zullen worden overgedragen aan het Agra Bear Rescue Facility voor hun verdere leven, zodat ze kunnen genieten van gespecialiseerde zorg in 's werelds grootste berenreservaat.

http://youtu.be/rugxUF53mK8         Dansende berenhttp://youtu.be/yQIhvYCKTzw        Hoe het ook anders kan


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten