zaterdag 8 juni 2013

Treurige vertoning!! Koeien uit de kolkende Waal gered en daarna opgejaagd door boeren ( video)


  
      
Koeien in kolkende Waal bij Tiel, kalfje dood
 
TIEL - In de ondergelopen uiterwaarden langs de Waal bij Tiel is donderdag aan het begin van de avond een kudde koeien in de problemen gekomen. Een kalfje is verdronken.
De eigenaar had de dieren maandag in veiligheid gebracht. Toen hij ze donderdag weer wilde verplaatsen, sloegen ze op de vlucht en kwamen op het erf van een andere boer terecht. Die verjoeg ze, waarna de koeien in het water terechtkwamen.
De dieren konden met de grootste moeite het hoofd boven houden in het kolkende water. Uiteindelijk zijn ze op eigen kracht over de dijk gekomen, aldus een woordvoerder van de te hulp geroepen brandweer. Die zette ook een boot in om de situatie vanaf het water in de gaten te houden.

Koeien die het hebben gered zijn 'enorm gestrest'

De koeien die het gered hebben zijn 'enorm gestrest', zegt de brandweer. Die plaatst een omheining om de dieren bij elkaar te houden. Pas als ze tot rust zijn gekomen, worden ze naar een nieuw onderkomen gebracht. Dat kan nog wel een paar dagen duren, aldus de beheerder van de kudde.Vrijdag gebeurde er dit!! Hoe wreed kun je zijn

TIEL - De vrouw van de boer die donderdagavond met veel geweld en onder luid getier een kudde in paniek geraakte koeien  ( video) van zijn erf joeg, erkent dat die aanpak 'niet goed was'.

Volgens de vrouw zorgde de gestreste kudde voor problemen in de wei waar ook drachtige pony's en paarden met veulens stonden.
De beelden van die actie, waarbij de koeien met stokslagen van het erf werden gejaagd, zorgden voor veel verontwaardigde reacties op de website van Omroep Gelderland. 'Dat hebben we niet goed gedaan', erkent de boerin.


2 opmerkingen:

  1. Boeren zijn 90% hufters zonder gevoel !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat klopt helemaal zijszij. De dieren zijn voor hen productiemachines. Geen dieren maar dingen. Ik woon in een dorp. Elk voorjaar plaatst een 8 boer koeien en haalt ze in het najaar op voor de slacht. De gemeente weet niet van wie ze zijn, Staatsbosbeheer weet niet wie de boer is. Na donder en bliksem ga ik meteen kijken het het met ze is. Bij laag water kunnen ze niet drinken. Vorig jaar nog de politie en de dierenambulance erbij gehaald. Boeren!! Geen gevoel voor hun dieren. Ik woon in boerengebied en heb wekelijks ruzie met een aantal van hen. Dierenbeulen zijn het.

      Verwijderen