woensdag 12 juni 2013

Zij zijn bijzonder! Zullen we met zijn allen meedoen met deze sympathieke actie??

500 Bijzondere katten zoeken kennismaking!

Landelijke Zwerfkattenmaand start vandaag

Het is voorjaar en dat betekent dat de dierenopvangcentra weer vol lopen\ met ongewenste en gedumpte kittens en jonge katten. Om ruimte te maken voor deze nieuwe lichting, gaat de Dierenbescherming 500 Bijzondere katten, die al langer in het asiel verblijven, versneld aan een baasje helpen. En wel binnen één maand!

Rond deze periode worden ieder jaar nestjes (zwerf)kittens afgeleverd bij de dierenopvangcentra van de Dierenbescherming. Het gaat om vele honderden dieren per jaar. Om plaats te maken voor deze gedumpte kittens en jonge katjes, wil de Dierenbescherming 500 katten die al langer in de opvang zitten met spoed aan een nieuw baasje helpen. We geven ze een duwtje in de goede richting door ze op de website Ikzoekbaas.nl als ‘Bijzonder’ te bestempelen.


Perfecte match

Deze Bijzondere katten zijn allemaal door een dierenarts gecontroleerd op ziekten en gebreken, gecastreerd of gesteriliseerd en gesorteerd op sociale vaardigheden. De medewerkers van de dierenopvangcentra van de Dierenbescherming staan vanzelfsprekend klaar om de potentiële kattenbezitters te adviseren en zorgen voor een perfecte match tussen mens en dier.

Help mee!

Overweegt u om een kat uit het asiel te halen? Ga dan naar de website Ikzoekbaas.nl en selecteer de optie ‘Bijzonder’. Zo ziet u in één oogopslag alle 500 Bijzondere katten. Wie weet vormt u straks een Bijzonder Duo met een van deze dieren.

 Kijk ook even naar de vele honden die al lang in een asiel in Nederland verblijven:


Zoveel dieren wachten op een nieuw baasje:

1294 katten

483 honden

427 konijnen en knagers

8 vogels

2 varkens

1 geit

1 schaap

 
Nijntje is ook nog zoekende naar een baasje. Wat een moppie!!

 

 
       
 
            


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten