zaterdag 29 juni 2013

Achter gelaten kat met onstoken en bloederige oren niet meer te redden. Dierenbeul met de Noorderzon vertrokken


Kat niet meer te redden na ernstige verwaarlozing. Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming ( LID ) heeft de dierenpolitie Zeeland geassisteerd bij een zaak rond een verwaarloosde kat in de gemeente Hulst . Helaas bleek het die er zo slecht aan toe te zijn dat besloten moest worden om de kat door een dierenarts uit zij lijden te laten verlossen.

De dierenpolitie Zeeland kreeg de melding over een zwaar verwaarloosde kat in Hulst door via het landelijk meldpunt 144. Toen deze ging kijken trof ze inderdaad een broodmagere kat met vervuilde vacht aan. Bovendien kwam er bloed uit beide oren van het dier. De eigenaar bleek bekend, maar was niet thuis en een telefoonnummer was niet te achterhalen.
Arm dier, rest in peace lieverd!!

Daarop is contact opgenomen met de LID die op haar beurt contact heeft gezocht met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken. Die gaf toestemming om de kat met spoed naar een dierenarts te brengen. De dierenarts verklaarde na onderzoek van het dier dat de kat totaal was uitgemergeld en al langere tijd verstoken was geweest van de nodige zorg. Bovendien bleek dat de oorkanalen van beide oren ontstoken waren, het dier rotte tanden en kiezen had en zwaar vermagerd en verzwakt was. De situatie was zo erg dat het dier eigenlijk direct geƫuthanaseerd zou moeten worden.

De politie heeft vervolgens nog een poging ondernomen om in contact te komen met de eigenaar, maar toen dit niet lukte is in overleg met LID en Dienst Regelingen besloten de dierenarts opdracht te geven het dier uit zijn lijden te verlossen.

2 opmerkingen:

  1. Afschuwelijk verslag! Woest kan ik worden als ik dit soort berichten lees. Overigens in het artikel staat; "eigenaar bekend", dus ze kunnen hem oppakken. Ik hoop vurig het ergste voor hem in alle opzichten sommige mensen verdienen niet beter.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Barend B voor je reactie. Ik zal proberen de verloop van deze actie van de dierenpolitie te volgen. Ik heb al eerder contact gezocht met de Dierenbescherming dat wij nooit komen te weten of de dader gepakt is en wat de straffen zijn geweest. Dat is in Amerika veel beter geregeld. Het antwoord was: in Nederland komen dit soort zaken soms wel een jaar later voor de rechter en dan vinden wij het niet meer van toepassing om daar nog bekendheid aan te geven. Ik ben het er niet mee eens. Zij hebben een grote website, veel personeel, het is juist die informatie die ik en velen met mij graag willen weten. Zij hebben de middelen en het geld. Momenteel 70 miljoen euro op de bank en vast zitten in aandelen. Nu dat we het erover hebben denk ik toch dat ik maar weer eens mail naar de dierenbescherming. Wat meer druk van buitaf kan geen kwaad.

      Verwijderen