woensdag 6 augustus 2014

De Dierenbescherming is niet mijn favoriete organisatie, maar is deze keer goed bezig geweest


Eindelijk een keer dieren direct in beslag genomen. Veel te vaak krijgt een eigenaar een tweede, soms derde kans. Uiteindelijk blijkt het dan toch foute boel en nemen ze de dieren/dier mee maar dan heeft zo'n beestje al veel te lang moeten lijden.

Honden met verwaarloosde vlooienallergie uit woning gehaald

Naar aanleiding van meldingen bij het meldpunt 144 heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) op vrijdag 1 augustus in de Gemeente Rhenen twee honden uit een woning weggehaald. De dieren kampten met een ernstige vlooienallergie en hadden direct medische behandeling nodig.
De eigenaresse verbleef in het buitenland en de verzorgster leek het niet zo nauw te nemen met haar taak. Bij een telefonisch contact liet de eigenaresse weten dat ze van plan was om binnenkort met de honden naar de dierenarts te gaan, maar het was de LID-inspecteur wel duidelijk dat de dieren direct medische verzorging nodig hadden.De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl*) gaf de inspecteur opdracht om meteen met de honden naar een dierenarts te gaan. Daar bleek dat de dieren leden aan een langdurig verwaarloosde vlooienallergie en dat onmiddellijke behandeling noodzakelijk was. Daarop gaf RVO opdracht de dieren in bewaring te nemen. De honden zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze de juiste aandacht en verzorging krijgen.

De eigenaresse draait op voor de gemaakte kosten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten