woensdag 27 augustus 2014

De Mexicaanse Lola gered

Bericht met dank aan International Fund for Animal Welfare ( IFAW ) www.ifaw.nl

We geven hierbij graag een update over Lola, een hond die in april werd gevonden naast een supermarkt in het Mexicaanse Playa del Carmen en die op het punt stond om een nest puppy's ter wereld te brengen.
http://cocoscatrescue.org/  Even kijken mensen ....lieve foto's van kittens. Om te smelten !!

Lola is een van de ruim 3.000 honden en katten die Coco's Cat Rescue, het plaatselijke partnerproject van het International Fund for Animal Welfare’s (IFAW), dit jaar tot dusver heeft kunnen helpen, en zij staat symbool voor de benarde situatie waarin veel dakloze honden zich bevinden.
Uiteindelijk liet Lola zichzelf en haar puppy's, die toen een maand oud waren, naar Coco's brengen.Uiteindelijk liet Lola zichzelf en haar puppy's, die toen een maand oud waren, naar Coco's brengen.

Onze vrijwilligers hadden Lola na de geboorte van haar negen puppy's wekenlang in de gaten gehouden, maar ze konden haar niet helpen omdat Lola uiterst geheimzinnig deed over de precieze locatie waar ze verbleef. Uiteindelijk liet ze zichzelf en haar puppy's, die toen een maand oud waren, naar Coco's brengen.
 
Lola en haar puppy's hadden snel diergeneeskundige zorg en goed eten nodig.
 
Toen de familie uiteindelijk werd binnengebracht, leden ze allemaal aan ernstige huidziektes, waren ze ondervoed en werden ze geteisterd door parasieten.
Helaas zijn twee puppy's gestorven voordat Coco's iets voor hen heeft kunnen doen.
Een maand later ging het de zeven puppy's in hun pleeggezinnen al stukken beter en waren ze klaar om blijvend te worden geadopteerd.
Met Lola's lieve karakter, haar flexibele persoonlijkheid en haar slimheid zou ze het goed hebben gedaan als straathond, vooral nu ze gesteriliseerd was en niet meer het ene na het andere nest puppy's had moeten verzorgen en voeden.
Haar pleegverzorgster Mariana hield echter zoveel van haar dat ze besloot om haar te adopteren.
Nadat de puppy's naar hun nieuwe pleeggezinnen waren gegaan, kon Lola intrekken bij Mariana en een nieuwe zus. De twee zijn dikke vrienden geworden en zijn hieronder te zien tijdens het zwemmen in de oceaan.
Ohhhh wat lief !!
 
In veel landen zijn zwervende dieren niet altijd dakloos, omdat veel honden en katten op straat nog steeds worden verzorgd en gevoerd door één of meerdere baasjes. Dieren die geen baasje hebben, lopen echter het risico dat ze niet in hun basisbehoeften kunnen voorzien. Omdat honden en katten gedomesticeerde gezelschapsdieren zijn, zijn ze hiervoor afhankelijk van mensen. Hun basisbehoeften zijn onder meer voldoende voedsel en water, onderdak, beweging en spelletjes en diergeneeskundige zorg, en wanneer ze dit niet krijgen, lijden de dieren hieronder.
 
Wanneer ze dakloos zijn, lopen dieren ook een verhoogd risico op het krijgen en verspreiden van bepaalde ziekten, ook ziekten die gevaarlijk zijn voor mensen, zoals hondsdolheid. Zonder toegang tot goede diergeneeskundige zorg en zonder jaarlijkse vaccinaties kunnen populaties van dakloze dieren een broedplaats worden van dit soort ziekten en bestaat er het risico dat deze worden verspreid onder dieren die wel een huis hebben, onder plaatselijke wilde dieren en onder mensen.
 
Via ons werk met mensen en gezelschapsdieren over de hele wereld streeft het IFAW ernaar om goed voogdijschap te bieden aan alle dieren, of ze nu een baasje hebben of niet. We verbeteren de relatie tussen mensen en hun honden of katten, we helpen mensen om goed voor hun dieren te zorgen en we voorkomen dat er nog meer dakloze dieren worden 'geproduceerd'.
Verhalen zoals dat van Lola en haar puppy's en de geweldige mensen die hen in huis hebben genomen, zijn een inspiratiebron voor ons allemaal.
Ook u kunt helpen. Wanneer u van plan bent om een dier in huis te nemen, overweeg dan om dat te doen via een asiel bij u in de buurt. En zorg dat u uw huisdieren altijd steriliseert!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten