dinsdag 5 augustus 2014

Dit is nu echt zo'n ohhh moment. Egeltje zat in een blik en kon er niet meer uit komen ( video )Zelf heb ik 2 egels die 's avonds een bezoekje brengen in onze tuin. Ik heb gegoocheld en blijkt dat met de hitte de beestjes slecht aan voedsel kunnen komen. De reden is dat wormen en andere kleine beestjes zich diep ingraven om koel te blijven. Daardoor las ik, kan een egel minder voedsel tot zich nemen. Die 2 van mij boffen. Iedere avond staat er een bakje met brood besmeerd met pindakaas, kattenbrokjes en pinda's in dop en een grote bak met water.

Een kleine egel op zoek naar eten had zich pas flink in de nesten gewerkt. Wildlife Aid Foundation in Engeland kreeg een telefoontje van iemand die vreemde geluiden hoorde in de tuin. Op zoek naar de oorzaak hiervan vond oprichter Simon Cowell een rondlopend blikje dat overal tegenaan botste. Hierin zat een jonge egel die zich probeerde te bevrijden. Door zijn opstaande naalden lukte hem dit echter niet.
 

“We komen dit soort problemen zo vaak tegen”, aldus Cowell. “De egel is op een leeftijd dat hij net zelf op pad gaat, op zoek naar voedsel. Hij zou hierin zijn doodgegaan."


Het gaat slecht met de egelpopulatie in het Verenigd Koninkrijk, onder meer door woningbouw, verkeer en het gebruik van pesticiden. Ook afval draagt bij aan de daling van het aantal egels: in bewoonde gebieden raken geregeld dieren bekneld in troep. In de jaren 1950 waren er zo’n 30 miljoen egels, tegenwoordig waarschijnlijk minder dan een miljoen.
In Nederland worden egels met dezelfde gevaren geconfronteerd, ook hier gaat het slecht met de stekelige beestjes.

Ohhhhh  wat schattig !!

Foto's met dank aan Wild Aid Foundation

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten