Translate

zaterdag 2 augustus 2014

4 olifanten zwaar verslaafd aan heroine....ra, ra, hoe kan dat ? Hoe loopt dit af ?



Vier olifanten, die zijn gered uit de handen van drugskoeriers nabij de Chinese grens in Myanmar, zijn allemaal weer vrijgelaten om hun dagen in vrijheid te slijten. De dieren moesten echter wel eerst jarenlang behandeld worden om af te kicken van heroïne.
 
 
 De bofkonten gaan hun vrijheid tegemoet.
 
De drugssmokkelaars hebben de dieren fruit, met daarin heroïne gevoerd, om ze makkelijker de baas te kunnen zijn. Als ze eenmaal verslaafd zijn aan de drugs, worden de olifanten gebruikt om grote hoeveelheden illegale handel China in te smokkelen.
 
In 2005, toen een lading smokkelwaar werd onderschept, heeft de Chinese politie de vier olifanten gered van hun vreselijke leven bij de drugskoeriers, maar dat was slechts een eerste stap. De dieren werden naar een wildlife herstelcentrum in de Chinese provincie Yunnan gebracht, waar Chen Jimming zich over de dieren heeft ontfermd. Om te voorkomen dat de olifanten fatale afkickverschijnselen zouden krijgen, werd ze methadon toegediend.
Jimming vertelt aan de Ierse krant The Mirror:
Olifanten hebben in het begin minstens vijf keer zo veel [methadon] als mensen nodig en daarna hebben we het langzaam afgebouwd, totdat ze het niet meer nodig hadden. Maar het is voor olifanten net zo moeilijk om accuut te stoppen als voor mensen”.

 Foto's met dank aan www.thedodo.com

Na meer dan een jaar intensieve behandeling waren de vier olifanten er klaar voor om te worden vrijgelaten. In 2007 werden ze eindelijk in de bossen bij hun soortgenoten gevoegd. Jimming zegt dat de dieren sindsdien een ware metamorfose zijn ondergaan, terug in hun natuurlijk habitat.
“Het is een lang gevecht geweest, maar we kunnen zeggen dat ze nu zijn geherintegreerd in hun olifantenmatschappij en in sommige gevallen zijn ze zelfs hun eigen gezin gestart”.

 De olifanten achter de omheining staan klaar om soortgenoten te ontmoeten

De tijd en toewijding die het heeft gekost om de dieren een nieuwe start te kunnen bieden heeft niet alleen deze vier olifanten geholpen, maar de gehele olifantensoort. Geschat wordt dat er nog maar zo’n 250 Aziatische olifanten in het wild over zijn in dit gebied.
 
Bron: The Dodo ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten