donderdag 31 juli 2014

80 bejaarde ganzen mogen verhuizen van het Haagse landgoed Clingendael naar het ganzenparadijs

Foto met dank aan de Dierenbescherming Haaglanden

http://stichtingakkasganzenparadijs.vpweb.nl/   het ganzenparadijs

Tachtig ganzen die voor overlast begonnen te zorgen op het Haagse landgoed Clingendael, zijn onlangs gered van een wisse dood. De uitdijende groep is in plaats van afgeschoten, zoals meestal gebeurt als deze dieren hinder veroorzaken, overgeplaatst naar een boeddhistisch vogelopvangcentrum.

http://haaglanden.dierenbescherming.nl/

De Dierenbescherming Haaglanden nam het initiatief om het ganzenprobleem op een diervriendelijke manier op te lossen. Voor de grootscheepse vangactie en de verhuizing naar Akka’s Ganzenparadijs in Dalen heeft de organisatie de handen ineen geslagen met Hofganzen Ganzenbescherming Nederland en de gemeente Den Haag.


Toch is Landgoed Clingendael nu niet opeens verstoken van ganzen. Er is een groep van ongeveer vijftig gezonde, jonge exemplaren uit het ganzenverblijf teruggeplaatst. Om te voorkomen dat ook deze groep te groot wordt, zal diervriendelijk nestbeheer worden toegepast.

Landgoed Clingendael

Van de oude kolonie ganzen was een groot deel bejaard. Sommige vogels waren al zestig jaar oud. Ook zaten er meerdere zieke en kreupelen ganzen tussen, waarover door bezorgde buurtbewoners regelmatig werd geklaagd. Dat de ganzen als één groep is verhuisd naar het verblijf in Dalen, is prettig voor ze. Ganzen koesteren namelijk hechte familiebanden.Doneer 10 vierkante meter Ganzenparadijs!

Help ons met een stabiele basis voor Akka's Ganzenparadijs
Sinds januari 2013 is Akka's Ganzenparadijs gevestigd in Dalen. Op dit moment wordt ± 3 hectare grond (30.000 m2) gepacht. Deze grond moeten we aankopen om een stabiele basis voor de stichting te leggen, waardoor er meer zekerheid om alle dieren een veilige haven te kunnen bieden. Dit kunnen we niet alleen en hier hebben we een ieders steun bij nodig.

Wat hebben we nodig. We hebben de grond al vast laten leggen op verkoopprijs. Deze prijs staat vast op € 105.000 (incl. k.k.) en dat komt neer op een prijs van € 35,-- per 10m2. We zoeken dus 3000 mensen die 10 vierkante meter paradijs doneren om zo alle dieren een zekere toekomst te bieden. We hopen dat u wilt bijdragen aan de toekomst van de ganzen. We hebben hier gezocht naar een rond bedrag om te doneren, maar wilt u minder bijdragen, dan kan dat natuurlijk ook.

Ga snel naar onze actiewebsite:

3 opmerkingen:

  1. Trizin doet geweldig werk en hij heeft al veel bereik , hij heeft een groot hart voor dieren !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het genoegen hem persoonlijk te kennen.
    Heel groot hart voor dieren en is integer !!

    BeantwoordenVerwijderen