maandag 7 juli 2014

Vindt een boer dit normaal? Het toedienen van stroomschokken bij koeien is niet verboden in Nederland

 Arme dieren. De foto heb ik overgenomen van de www.boerennu.nl  Vindt een boer dit nu normaal?

 
 
Ik troost mijzelf iedere keer weer met deze mooie foto. Soms is zoveel dierenleed even TE veel voor me. Dan is deze prachtige foto een rustpunt.

PvdD wil einde aan stroomschokken bij aangebonden koeien

                   
De Partij voor de Dieren www.pvdd.nl wil dat het toedienen van stroomschokken en het permanent aanbinden van koeien in de veehouderij verboden wordt. De Tweede Kamerfractie van de partij heeft de dieronvriendelijke praktijken deze week aan de orde gesteld tijden het Wetgevingsoverleg over Landbouw en Natuur met de staatssecretaris van Economische Zaken. Marianne Thieme: “Het permanent vastbinden van koeien en het toedienen van stroomschokken om het dier te dwingen haar behoefte niet op de lig plek te doen, past niet in een beschaafd land”. Staatssecretaris Dijksma heeft in het debat toegezegd te onderzoeken hoeveel bedrijven stroomschokken gebruiken.

Och, och, meiden, wat een afschuwelijk leven.

In oude stallen komt het voor dat koeien permanent worden aangebonden aan een touw of ketting. Een zogeheten ‘koetrainer’  kan gebruikt worden om de lig plek van de aangebonden koe schoon te houden. Koetrainers zijn elektrische stroomdraden die boven de rug van de koe worden gehangen. Bij het mesten of urineren krijgen koeien een elektrische schok, zodat ze een stap naar achter doen en het ligbed schoon blijft.

Thieme heeft in februari kamervragen gesteld over het aanbinden van koeien. Aangebonden koeien kunnen niet lopen en hebben beperkte bewegingsruimte. Hierdoor kunnen gezondheidsproblemen ontstaan en het welzijn van de koeien wordt ernstig aangetast.


 

 


7 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kende al wel , antiblafbanden en trainingsbanden voor honden, maar dit kende ik niet en vind het schokkend . Heel veel mensen zullen dit niet weten. Hier moet onmiddellijk een einde aan worden gemaakt !
  PURE DIERENMISHANDELING !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verschrikkelijk, er kan vrijwel geen mens bestaan die ooit de hemel zal bereiken !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier heb ik ook nog niet eerder van gehoord, sluit me aan bij Best Lief.......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Even voor de duidelijkheid..... de koeien die in zon stal staan, staan meestal zomers buiten en dat van die elektrische schok is uit de duim gezogen want geen enkele boer gebruikt dat en misschien doet er dat 1 of 2, maar staf dan niet de hele agrarische sector af

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Even voor de duidelijkheid..... de koeien die in zon stal staan, staan meestal zomers buiten en dat van die elektrische schok is uit de duim gezogen want geen enkele boer gebruikt dat en misschien doet er dat 1 of 2, maar staf dan niet de hele agrarische sector af

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk zijn dit excessen. Het gaat erom dat het systeem wordt verboden. Ook al is het bijna niet meer in gebruik, het mag nog wel en daar moet een eind aan komen. Ik zie het als de Drentse zwanendrifter. Het is nu pas verboden. Hij was de enige zwanendrifter in Nederland overgebleven en het systeem was niet helemaal verboden. Er vielen mazen in de netten waar deze dierenbeul gretig gebruik van maakte. Heel erg bedankt voor uw reactie.

   Verwijderen