woensdag 16 juli 2014

Ontroerende video en foto's: Zin in wat vrolijk nieuws? Dan bent u hier op de juiste plek


Een afscheidsfeest voor Vlekkie ......wat een schitterend verhaal. Ontroerend !!

Varken Vlekkie heeft eindelijk weer varkens om zich heen. Vier jaar zat zij als enige varken op een kinderboerderij in Amsterdam. Varkens zijn ontzettend sociale dieren en het was duidelijk te merken dat Vlekkie zich vaak eenzaam voelde. Sinds deze week is Vlekkie niet langer alleen en woont zij tussen soortgenoten bij varkensopvang ’t Swieneparredies in Groningen.
 
 
Vlekkie in haar hok in de kinderboerderij. Niet dat ze geen liefde kreeg maar haar leefruimte was ongeschikt.
Vlekkie kent de trailer en heeft geen angst om in te stappen. Nieuwsgierig bekijkt ze de situatie 
 
De verhuizing werd goed voorbereid. Vlekkie heeft voor de rit al verschillende keren in de trailer geslapen, zodat dit geen vreemde omgeving meer zou zijn. Op de dag van de verhuizing naar het hoge noorden werd de trailer volgepakt met stro en enkele lekkernijen. Na een rit van drie uur sprong Vlekkie luid knorrend de wei in. Daar maakte ze gelijk kennis met haar nieuwe maatjes.


Er valt veel te zien op de weg van Amsterdam naar Groningen

Als big uit de vee-industrie ontsprong Vlekkie het vreselijke lot dat de meeste andere varkens staat te wachten: de slacht. Bij Kinderboerderij Westerpark was iedereen dol op haar, maar vanwege bezuinigingen dreigde het na vier jaar toch slecht af te lopen. In samenwerking met Varkens in Nood is een veilige plek gevonden bij ’t Swieneparredies. Lees ook het verslag van het afscheidsfeest van Vlekkie.


 
Heerlijk!! Een modderbad


Geen opmerkingen:

Een reactie posten