maandag 28 juli 2014

Vrouw in Katwijk al 3 keer een boete omdat haar pony geen water had. Dat dier neem je toch in beslag?

Het nieuwe beleid van de Dierenbescherming staat mij niet aan. Met 27 graden en geen water, en dat al 3 keer. Die pony laat je daar toch niet achter? Ik heb het eerder aan de stok gehad met de DB over deze nieuwe waanzin. Het is leerzaam voor de eigenaar zeggen ze. Op deze manier leren we de eigenaar hoe je om moet gaan met de zorg van je dier. Onzin! een dier zonder water al is het maar een paar uur is crimineel.  Dat is toch het eerste waar je aan denkt met deze hitte? Water voor je dieren.!!

Op een adres in de gemeente Katwijk werd op donderdag 24 juli voor de derde keer een boete uitgedeeld aan de eigenaresse van een pony, omdat ze haar dier geen water gaf. Een van onze inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en een agent van de Dierenpolitie troffen alleen een paar lege emmers aan in het weiland. En dat bij een zomerse temperatuur van 27 graden. 

Vanwege de eerdere boetes geldt voor het adres een doorlopende dwangsom, die bij elke overtreding opnieuw betaald moet worden. Dus ook nu. Bovendien kan de eigenaar een proces-verbaal van de politie tegemoet zien.

De pony is verder gelukkig gezond. Hij was dankbaar voor de emmer water die onze inspecteur hem voorzette en begon meteen gulzig te drinken. Nadat zijn dorst was gelest, gaf het normaal schuchtere dier de inspecteur als dank een 'zoen'.           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten