donderdag 10 juli 2014

Video: Australische schapen door schapenscheerders geslagen, geschopt en verwond voor hun wol ( petitie )Stelletje alcoholisten !! Dierenbeulen !! Tuig !

Waarschuwing ! De video kan als schokkend worden ervaren.

Tim Zijlstra 0900-235 7382; TimZ@peta.nl

PETITITIE :
http://action.peta.nl/ea-action/action?ea.client.id=43&ea.campaign.id=24901#.U74-TyyKDVQ
 
NIEUWE VIDEO ONTHULT WERKNEMERS UIT WOLINDUSTRIE DIE SCHAPEN DODEN, SLAAN EN STAMPEN
PETA U.S. onthult videomateriaal wat gemaakt is op boerderijen en scheerschuren in de Verenigde Staten en Australië van een undercover onderzoek die de eerste in zijn soort is
 
Amsterdam In de nieuwste onthulling van de wolindustrie in de Verenigde Staten en Australië – de bron van 90 procent van de merino wol in de wereld – is te zien hoe werknemers op gewelddadige wijze angstige schapen in het gezicht slaan en stompen, op het hoofd en de nek van de dieren staan, en ze in het gezicht steken en slaan met elektrische scheerscharen en een hamer. Sommige schapen sterven zelfs door de mishandeling, waaronder een schaap van wie de nek gedraaid werd totdat het brak en het dier stierf. Onderzoekers legden ook grote, open wonden vast bij de schapen en de manier waarop werknemers de gapende wonden dicht naaiden met naald en draad zonder enige vorm van pijnverdoving toe te dienen.

 
 
De onthulling brengt slechts enkele gevallen naar voren van de extreme wreedheid die zijn waargenomen door onderzoekers van PETA US op elk van de 19 scheerschuren die zijn bezocht in Australië en op de 14 boerderijen in Wyoming, Colorado en Nebraska. In één geval in Colorado mompelde een schapenscheerder constant, "F***", en doodde een schaap door herhaaldelijk zijn nek te draaien en zo ver door te buigen totdat het brak. Terwijl hij het stervende dier met zijn hoofd naar beneden een goot intrapte, zei hij: "Ik heb het misschien gedood". Hij bekende dat hij voorheen een ander schaap had verwond door de nek van het dier naar achter te buigen, maar hij verontschuldigde zichzelf met de woorden, "Ik word boos".
 
 
"Schapen zijn prooidieren die al doodsangsten uitstaan wanneer ze tegen de grond worden gedrukt, maar toch worden deze schappen in het gezicht geslagen, getrapt en gestompt en worden hun hoofden tegen de grond geslagen door ongeduldige scheerders die niet onder toezicht staan, waardoor de schapen in de stress raken, verwonding oplopen en zelfs dood gaan", zegt PETA Nederland oprichter Ingrid E. Newkirk. "PETA en onze internationale zusterorganisaties verzoeken winkelende mensen in de hele wereld om wreedheid tegen dieren af te wijzen – wat betekent nooit wol te kopen."

 
PETA US heeft lokale en landelijke rechtshandhavende instanties gevraagd om een onderzoek in te stellen en werknemers, wanneer toepasselijk, strafrechtelijk te vervolgen in gevallen waarvan PETA US vindt dat de wetten met betrekking tot wreedheid tegen dieren overtreden zijn.
 
Foto's van het onderzoek zijn hier beschikbaar. Video materiaal van hoge kwaliteit van het onderzoek in de Verenigde Staten is hier beschikbaar. Video materiaal van het Australische onderzoek is hier beschikbaar. Bezoek alstublieft PETA.nl voor meer informatie.
 
#
 
 

9 opmerkingen: 1. Wat een godverlaten verschrikkingen verspreidt onze menselijke diersoort toch over de dierenwereld. Het enige wat wij kunnen doen is meedoen aan petities zoals deze, geen wol kopen, als het kan ook meedoen aan andere publieke acties, en boos blijven, en ook dankbaar blijven aan organisaties en mensen die de monsterlijkheden publiceren, zoals in dit geval, en in veel andere gevallen, aan Peta en Erna van der Ploeg, want het aan de kaak stellen van de misdaden is de eerste stap tot verbetering van het lot van de slachtoffers. Aleid Stoel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Machteloos en woedend word je van dit soort zaken , de totale gevoelloosheid ( en soms sadisme ) van mensen ....
  Blijf het tonen ! De wereld moet dit zien en er een einde aan maken !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Afschuwelijk......dit gaat mij door merg en been. Wat bezielt de mens om zo met dieren om te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Magnolia,

   Ik heb bijna 30 jaar gewoond in Australië. Neem maar van mij aan dat alle schapenscheerders zwaar verslaafd zijn aan alcohol. Dat is terug te zien in deze vreselijke beelden.

   Verwijderen
 4. Dan begrijp ik niet dat ze daar dan geen alcoholcontroles houden en die lui meteen strafrechtelijk vervolgen voor werken met drank op. Zo makkelijk zijn ze in Australië niet en voor zover ik weet zijn er voor van alles en nog wat strenge regels en die worden ook pittig gehandhaafd en hier kunnen ze niets aan doen.
  Schande Australië!!!! Jullie komen te vaak slecht in het nieuws. Neem de schapen en ander vee die op vreselijke wijze vervoerd werden naar Indonesië en daar op ongelooflijke wrede en sadistische wijze werden behandeld voor ze daarna op walgelijke wijze de keel werd doorgezaagd. Filmpjes te over van deze wandaden.
  Australië greep toen goed in en verbood nog langer vee naar hun te sturen, maar ja... geld is de drijfveer, het enige wat telt dus onder nieuwe regels (tuurlijk) is het weer gewoon hetzelfde verhaal.
  In dit geval? Gigantisch zwaar aanpakken, ik durf te wedden dat als men dat in andere beroepsgroepen zou doen het in een mum over was, dus waarom dan nu niet? Omdat het maar dieren zijn die niet kunnen zeggen hoe gruwelijk ze lijden!
  Vuile smeerlappen! Bah, walg van die lui!
  Ik en mijn familie gaan er iig niet naar op vakantie wat we wel van plan waren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Cath. Het zit zo. Er is in Australië een groot te kort aan schapenscheerders. Het heeft met de jeugd te maken, die willen dit niet meer, het heeft met het gedrag van de scheerders maken. Daardoor blijft er een harde kern van dierenbeulen over en de schapenboer is al blij dat hij deze mannen heeft om te scheren. Het wangedrag wordt niet gestraft maar gedoogd Ik heb een poos in een ziekenhuisje gewerkt in de bush. Wat je daar tegen komt is met geen pen te beschrijven. De Aborigines worden uitgebuit, de blanken zijn dronken, en de zwarten ook en de boer heeft geen keus.
   Ik zou niet wegblijven Cath, Dan kun je nergens meer naartoe. Alle landen ter wereld hebben wel 'iets' te verbergen als het om dierenleed gaat. Neemt niet weg dat het verder een mooi land is, ook al kon ik er niet aarden. Ik miste de oude steden de musea.

   Verwijderen
 5. Wat Cath zegt kan ik goed begrijpen, ik denk er ook zo over. Kan wel zijn dat er in alle landen wat is maar dat is dan ook erg genoeg en net zo onaanvaardbaar.
  Persoonlijk ga ik ook niet naar die landen toe, ik zou er niet goed van worden als ik al die ellende zag met honden, ezels, paarden, kamelen, stieren en dus ook schapen enz. en ik zou mij ermee bemoeien, zou mijn mond niet kunnen houden wat de nodige gevolgen heeft.
  Helaas klopt het, overal is wel wat. Maar het is goed als je schrijft naar de ambassade dat dit redenen zijn om er niet naartoe te gaan op vakantie, dat je verwacht dat er iets aan gedaan gaat worden. In elke land kan men verbeteren als de wil er maar is.
  In dit geval, laat de staat maar de scheerders subsidiëren zodat het inkomen dermate wordt dat mensen het weer wel willen doen maar dan met diploma en strenge regels. Ja toch? Het feit dat jongeren een ander carrière willen mag toch niet betekenen dat je het aso-gajes maar carte-blanche geven. De boeren en de regering dienen hiervoor samen een oplossing te vinden. Dit kan en mag niet gebeuren in een z.g.n. beschaafd land.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Soms zie je films, lees je boeken over de barbaarse middeleeuwen. Maar de barbaren leven nog steeds in ons voort. Wordt het geen tijd om eindelijk daar eens met z'n allen daar wat aan te doen.
  Cor Pot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je weel Cor voor je reactie. Natuurlijk moeten er verbeteringen komen in de dierenwelzijnswereld. Achter de schermen gebeurd er toch veel goeds. Hele grote dierenwelzijnsorganisaties zoals www.wspa.nl, www.vier-voeters.nl, www.ifaw.nl, doen geweldig werk. De WSPA heeft al 28 reisorganisaties bereid gevonden om van de olifantenritten af te stappen. Het bewijs van de zware mishandelingen van de olifanten voor dat ze worden ingezet voor de toeristen is er. Die video's sturen ze naar grote reisorganisaties zoal TUI, Krass, ik noem maar wat, die enorm geschrokken zijn van de vreselijke beelden. Dit is een van de vele verhalen achter het werk van deze geweldige organisaties. Wil je meer weten, mail me even: eevanderploeg@gmail.com

   Verwijderen