dinsdag 8 juli 2014

Magere, kale bouvier met duizenden vlooien en huidontstekingen uit onhoudbare situatie gehaald

Wat een in en in triest verhaal ! De hond maakt het goed, en de eigenaar komt in een hulpproject. Maar toch, waar bleven de buren? Zijn we zo afgestompt met zijn allen dat we geen oog meer hebben voor elkaar? Uiteindelijk heeft iemand aan de bel getrokken maar och wat een vieze, onhoudbare situatie. Ik woon in een dorp en zelfs daar zie ik een grote onverschilligheid naar anderen toe. Wat is er aan de hand in Nederland? Wat denkt U?

Magere, kale Bouvier uit onhoudbare situatie gehaald


Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) werd op dinsdag 2 juli door politie en dierenpolitie gevraagd naar een adres in Heerlen te komen. Ze waren afgegaan op een melding over een verwaarloosde hond en schrokken zo van wat ze aantroffen dat ze de LID erbij haalden. De hond bleek uitgemergeld en onder de vlooien te zitten. Het gevolg was dat het dier ontstekingen en kale plekken over het hele lijf had. De eigenaar bleek niet in staat voor het dier te zorgen waarna de hond is meegenomen.

De eigenaar vond dat zijn hond er wel goed uitzag en leek niet te beseffen hoe erg het dier eraan toe was. Er is een dierenarts  bijgehaald en deze bevestigde de problemen. Hij sprak van duizenden vlooien en zware welzijnsaantasting door jeuk en huidontstekingen. Ook stelde hij vast dat de bouvier al langere tijd te weinig te eten had gekregen. Gelukkig maakte de hond, ondanks zijn situatie, een levendige en alerte indruk.


Vreselijk !! Arm dier. Gek van de jeuk en honger en dorst.

De leefomgeving van de hond en zijn eigenaar was zwaar vervuild en de eigenaar leek geen grip meer op de zaak te hebben. Dit bood weinig perspectief voor een betere toekomst. Daarop is contact opgenomen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl*) die na het aanhoren van de situatie opdracht gaf om de hond mee te nemen en onder te brengen bij een opvangadres waar het dier de juiste verzorging krijgt en kan aansterken.

De kosten voor opvang en verzorging worden op de eigenaar verhaald en de politie heeft proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast start de politie een traject om ook de eigenaar zelf te helpen.

7 opmerkingen:

 1. Gelukkig laten de instanties de onderliggende problemen niet liggen!
  Ik ben verbaasd en blij tegelijk.
  Ik hoop dat het goed komt voor zowel het dier als de eigenaar.
  Eenmaal in beeld, kan diens leven misschien ook humaner worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je meis voor je reactie. Het blijft triest. Vooral als je leest dat iemand 2 jaar lang dood ligt in een huis. Met de hond komt het goed.
   xxx Erna

   Verwijderen
 2. Dat begrijp ik nou ook niet, dat familie, buren, dit niet oppikken. zoveel onverschilligheid onder de mensen........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Magnolia reuze bedankt voor de vele reacties Super van je !!

   Verwijderen
 3. Magnolia,

  Daar kan ik ook met mijn pet niet. Als het mijn buren waren geweest had ik allang al ingegrepen. Dat laat je toch niet gebeuren? Ik zou geen oog dicht doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze buren lieten 2 konijnen creperen. LID, DP niemand wilde komen. Iets met het zal wel burenruzie zijn. Uiteindelijk, door wanhoop gedreven, heb ik de zorg voor de 2 konijnen op me genomen Het interesseert hun niets dat ik dagelijks in hun tuin de beestjes verzorg. Nu worden ze heerlijk verwend. Iedere dag weer groente, wortels, brokjes, daar kun je met he verstand toch niet bij? zo'n onverschilligheid.?

   Verwijderen
 4. Zulke mensen zouden ook echt een houd verbod opgelegd moeten krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen