Translate

vrijdag 18 juli 2014

Het zal je maar gebeuren opgehangen met ijzerdraad of 6 jaar lang opgesloten in een donkere kelder!

Bericht van www.dierenthuis.nl  Prachtig werk doen jullie. Chapeau !



Een poes die met ijzerdraad is opgehangen en het heeft overleefd, zit in een opvang waar zij niet langer kan blijven. Ze valt mensen aan en is doodsbang. Drie honden, zes jaar lang opgesloten in een donkere kelder, bang voor mensen, beschadigd door hun verleden, kunnen nergens meer terecht. Een familie verwilderde katten is vergiftigd en sterft langzaam. De Dierenambulance heeft er één gered, die spoedig onderdak nodig heeft. Het asiel wil de kat niet opvangen. Na een jaar asielverblijf is het toch gelukt een thuis voor hem te vinden. Het leek allemaal goed te gaan totdat de hond de nieuwe eigenaar voor de vierde keer had gebeten. Een kat heeft een misvormde kaak nadat er op hem is geschoten. Ook zijn oog is verloren gegaan. Het dier kan niet meer op straat overleven en zit in een asiel te wachten op een permanente oplossing. Een hond, kreupel en versleten, wordt over het asielhek gegooid. Bij controle door de dierenarts blijkt hij pas vijf jaar oud te zijn. Een hond met zulke gebreken is niet erg populair bij nieuwe baasjes. Een verwilderde kat moet zijn achterpoot missen na een ongeluk en maanden revalideren. Geen dier dat op drie pootjes het zware straatleven aankan.
 
 
Dost woont alweer ruim een jaar bij Dierenthuis.
Van mensen moet hij al die tijd niet veel hebben. Geen wonder, na alles wat hij heeft meegemaakt. Dost mag bij Dierenthuis, net als ieder ander dier, zichzelf zijn en hoeft dus ook niets met ...ons mensen.
Na wat gezondheidsproblemen is Dost bij de keuken komen wonen. Dichterbij de mensen, maar ook hier hield hij zijn afstand.
Altijd buiten, want tja... binnen zijn die mensen. Lang niet altijd maar toch... Nee, Dost hield het toch maar liever bij het veilige buiten.
Totdat wij een aantal dagen terug 's avonds gezamenlijk zaten te eten. Ineens ontdekten we Dost in een van de manden. Binnen!
Heel veel kleine stapjes had hij al genomen in de afgelopen tijd. Nu was het tijd voor een grote.
Goed zo Dost, ook jij komt er wel.
 
 
Opi heeft een muis gevonden. Goed gedaan!

Voor honden met een gebrek of een verleden en verwilderde katten is er nauwelijks plek in deze maatschappij. Zij komen dikwijls in asielen terecht, zonder enige hoop op herplaatsing of met een grote kans op onnodige euthanasie. Gelukkig is er een organisatie die zich het lot van deze stakkers aantrekt: Stichting Dierenthuis.

Dit is Dierenthuis
Stichting Dierenthuis is een permanente opvang voor kansarme asieldieren. Honden oud, ziek of met gedragsproblemen en verwilderde katten vinden hier een blijvend thuis. De dieren zijn afkomstig van asielen, waar ze vaak verwaarloosd en mishandeld binnen zijn gebracht. Maar ook van mensen die met de stichting een regeling hebben getroffen dat zij voor haar dieren zorgt als ze er zelf door overlijden niet meer toe in staat zijn. Inmiddels geeft Dierenthuis onderdak aan een aantal katten en honden. Dieren die elders langdurig onplaatsbaar bleken, worden hier met veel liefde en zorg omringd, zodat ze eindelijk van een fijn leven mogen genieten. Een leven zonder hokken en tralies op een terrein van maar liefst dertigduizend vierkante meter 

met bomen, struiken en vijvers om in te zwemmen. En omdat ze al genoeg hebben meegemaakt mogen ze hier dan ook voor altijd blijven.

Via Stichting FIV-FeLV biedt Dierenthuis tevens onderdak aan katten besmet met het kattenaids- of leucosevirus. Net zoals mensen, kunnen katten met een levensbedreigende aandoening vaak nog jarenlang gezond en gelukkig doorleven. Anders dan mensen, krijgen katten die kans doorgaans niet. In plaats van een spuitje, krijgen ze aandacht, goede voeding en medische zorg in een huiselijke omgeving.

Bent u benieuwd naar de bewoners van Dierenthuis? Lees over een aantal van hen op de bewonerspagina. Om een indruk te krijgen hoe de dieren hier leven moet u beslist de diashow eens bekijken! Wilt u ons blijven volgen? Via de website houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws, leest u in de verhalenserie over het reilen en zeilen bij Dierenthuis en kunt u zich via deze site abonneren op de digitale nieuwsbrief.

Wie
Stichting Dierenthuis werd officieel opgericht in december 2001 en wordt gerund door drie beheerders. Om continue zorg te kunnen bieden wonen de beheerders tussen de dieren in. Bij de professionele verzorging van de dieren kan de stichting rekenen op een enthousiast team dierverzorgers dat met regelmaat wordt uitgebreid. Dierenthuis is officieel erkend als opleidingsbedrijf, waardoor ook stagiaires en studenten met plezier hun steentje bijdragen. Voor zowel de beheerders als de dierverzorgers geldt: Er worden geen salarissen uitgekeerd. Het vele werk geschiedt op vrijwillige basis. Maar wel met heel veel liefde. Meer informatie over vrijwilligerswerk e

Steun
Ruim tweeduizend donateurs steunen het werk van Stichting Dierenthuis. Daarmee kan het huidige aantal dieren optimaal verzorgd worden. Wil de Stichting echter meer dieren opnemen, zijn meer donateurs nodig.

Kom eens kijken
U bent van harte welkom om op bezoek te komen en persoonlijk kennis te maken met alle bewoners. Dit kan op de eerste en laatste zaterdag van de maand-tussen 15.00 en 17.00 uur. Graag van te voren even een afspraak maken. Dit kan via een e-mail: info@dierenthuis.nl.

Opnamebeleid
Stichting Dierenthuis wordt overspoeld met mail en telefoon van

particulieren die afstand willen doen van hun dier(en). Vaak gaat het om bejaarde honden en katten, maar Dierenthuis is geen seniorenopvang! Hoe schrijnend sommige verhalen ook zijn, Stichting Dierenthuis heeft een andere doelgroep: kansarme dieren van asielen. We richten ons met name op verwilderde katten en honden met een gebrek of een verleden. Ondanks die duidelijke boodschap, proberen veel mensen ons dagelijks over te halen hun dieren op te nemen. Dieren die bijvoorbeeld niet zindelijk zijn of weg moeten omdat er een baby op komst is. Soms zitten er schrijnende gevallen bij, maar feit blijft dat onze doelstelling dieren omvat die echt in nood zitten. Bovenaan deze pagina een aantal voorbeelden van aanvragen van asielen die wij dagelijks binnenkrijgen
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten