maandag 21 juli 2014

Eet u al gekloond vlees? Kom in actie om het klonen van landbouwdieren te verbiedenEen bericht van Compassion in World Farming  www.ciwf.nl :


Het klonen van landbouwdieren leidt tot ernstig dierenleed. Bij de gekloonde dieren én bij de draagmoeders die hen ter wereld brengen. Veel gekloonde dieren sterven tijdens de zwangerschap. Degenen die ter wereld komen zijn vaak verminkt of sterven jong.

Kom nu in actie en stop het klonen van dieren in Europa!

Deze gekloonde geit sterft na 8 uur Foto: Deze gekloonde geit sterft na 8 uur
 
 
De Europese Commissie heeft een voorstel gedaan om het klonen van landbouwdieren in de EU voor 5 jaar te verbieden. Ook wil de Commissie een importverbod van gekloonde dieren en van de verkoop van melk en vlees van gekloonde dieren.

Dit voorstel gaat niet ver genoeg


Het is niet alleen nodig het klonen van dieren te verbieden, ook het importeren van hun nakomelingen en het verhandelen van vlees en melk van die nakomelingen moet verboden worden.
Wanneer dit niet gebeurt kunnen nakomelingen van gekloonde dieren in de Europese vee-industrie gebruikt worden als fokvee, om nog sneller dieren te produceren die snel groeien of veel (melk) produceren. Wetenschappers tonen juist aan dat het fokken voor snelle groei of hoge productie leidt tot veel dierenleed.

Doe mee, stuur nu een mail aan staatssecretaris Dijksma en stop het klonen van dieren!
Petitie......

http://actie.ciwf.nl/ea-action/action?ea.client.id=1771&ea.campaign.id=30134 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten