woensdag 23 juli 2014

Eindelijk !! 77 jaar de bak in voor het stropen van neushoornshttp://dieren.headliner.nl

Een rechtbank in Zuid-Afrika heeft een neushoornstroper veroordeeld tot 77 jaar celstraf. Hij werd schuldig bevonden aan het doden van drie jonge neushoorns in het Kruger Park in 2011. Het nationale park heeft de veroordeling van Mandla Chauke verwelkomd, meldde de Zuid-Afrikaanse televisiezender SABC.
 

Volgens woordvoerder William Mabasa van Kruger Park laat het vonnis zien dat de strijd tegen stropers niet tevergeefs wordt gevoerd. 'We geloven dat dit soort straffen veel doen, als afschrikking dienen voor andere mensen die mogelijk plannen om bij dergelijke activiteiten als het stropen van neushoorns betrokken te raken', aldus Mabasa. Maar het werkt ook voor andere rechters in nog lopende zaken tegen stropers, zei hij.

Het Kruger Park heeft sinds begin dit jaar 370 neushoorns verloren aan stropers, 62 mensen zijn gearresteerd in verband met sommige van die zaken.


 

3 opmerkingen:

 1. Gruwelijke beelden , mag dit een voorbeeld zijn voor andere stropers , voor ze weer uit hebzucht een dier zo vreselijk verminken !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Levende dieren de hoorns afkappen had ik nog niet eerder gelezen. Vreselijk !!

   Verwijderen
 2. Mooi dat zo`n stroper gepakt en gestraft is. Maar toch vraag ik me af waarom de ECHTE aandrijvers van de misdaad vrijuit gaan: de afnemers, de knoeiers die de hoorns vermalen tot een middeltje voor het verhogen van potentie of tegen kwaaltjes, de consumenten die vast wel weten dat ze ook met gebruikmaking van humane, verantwoorde alternatieven aan hun gerief kunnen komen, al die medeplichtigen, die zijn toch minstens even schuldig als de stropers? In allerlei landen is het produceren, verhandelen en zelfs het gebruik van hard drugs strafbaar, waarom dan niet voor het in stand houden van deze onnoemelijk wrede practijken? Als al die gewetenloze aanstichters, helers en profiteurs buiten spel gezet worden, dan valt er niets meer te stropen. Aleid Stoel

  BeantwoordenVerwijderen