zaterdag 5 juli 2014

Stierenrennen in Pamplona weer begonnen....groot protest dierenactivisten ter plekke ( video's )De videomakers zijn bezorgt over het welzijn van de mensen. Liever had ik gezien dat ze deze waanzin, die eindigt in een bloedbad want wat velen niet weten, de dieren worden op een vreselijk manier afgeslacht, werd afgekeurd door de filmmakers. Het is bloeddorstig, wreed, ondierwaardig,  en inderdaad zoals het op de protestborden staat,  'Jij rent, stieren sterven'.

Contact:
Tim Zijlstra 0900-235 7382; TimZ@peta.nl
 
AANGRIJPEND PETA-PROTEST BENADRUKT WREEDHEID VAN 'RENNEN VAN DE STIEREN'
100 Activisten uit de hele wereld verenigen zich met boodschap aan renners in Pamplona: 'Jij rent. Stieren sterven'.
 
Foto's zijn hier, hier, hier, hier, hier en hier beschikbaar. Videomateriaal is hier en hier beschikbaar.
 
 
Pamplona, Spanje – Betrokken individuen uit de hele wereld hebben zich vandaag op het centrale plein van Pamplona verzameld, vlak voor het "Rennen van de Stieren" op het San Fermín festival. Ze droegen de bekende wit-en-rood kostuums van het evenement en hadden hun gezicht als Magere Hein geschminkt.
 
De demonstranten hadden bebloede handen en borden waarop in verschillende talen: "Jij rent. Stieren sterven" te lezen was – een ontnuchterende boodschap voor festivalbezoekers ter herinnering dat dezelfde stieren die door de geplaveide straten van Pamplona glijden en zwieren allemaal doodgestoken zullen worden in de stierenvechten arena van de stad.
 
 
 
"Veel van de toeristen die naar Pamplona komen om te rennen met de stieren hebben geen idee dat ze meedoen aan een festival waarbij het mishandelen en doden van deze fantastische dieren gevierd wordt, en als ze het wisten zouden de meesten ongetwijfeld de andere kant op rennen", zegt demonstrant Yvonne Lemmen. "We zijn hier om de avonturiers te vragen een andere manier te zoeken om een kick te krijgen, waarbij dieren niet geschaad worden."
 
Zoals te zien is in PETA's video opname, ingesproken door Spaanse muzieklegende Charo, wordt elke stier die gebruikt wordt voor stierenvechten doorboord, neergestoken en verzwakt totdat uiteindelijk een matador probeert de ruggengraat van het uitgeputte dier door te snijden met een dolk. Soms verdrinkt de stier in zijn eigen bloed nog voordat de dolk te voorschijn komt. In andere gevallen wordt hij levend met zijn gebroken, bloedende lijf uit de arena getrokken en achtergelaten om geslacht te worden.
 
Stierenvechten is al jaren op haar retour, met een verminderde opkomst van toeschouwers en het sluiten van arena's in landen die vooralsnog stierenvechten toestaan. De industrie overleeft alleen door enorme subsidies en toeristen die onbewust dit vreselijke evenement onderhouden. Ondanks dat een opiniepeiling van Ipsos MORI vorig jaar uitwees dat 76 procent van de Spanjaarden tegen het gebruik van subsidies ter ondersteuning van stiergevechten is.
 
Ga naar PETA.nl voor meer informatie.  ( The Peoples Ethical Treatment of Animals PETA )
 
#
 

1 opmerking:

  1. "De stierenrennen zijn geliëerd aan de stierenvecht-industrie: alle stieren die door de straten van Pamplona worden opgejaagd worden na afloop in de arena als vechtstieren op de gebruikelijke "feestelijke"manier doodgemarteld. Tijdens de rennen maken stieren wel eens een smak op de straatstenen, waarbij soms horens en poten breken. Leden van Peta en werkgroepleden van de Partij voor de Dieren hebben al eerder in Pamplona geprotesteerd tegen de rennen, evenals leden van het Comité Anti-Stierenvechten en van Spaanse dierenbeschermingsorganisaties. In juli 2013 heeft de Tweede Kamer met algemene stemmen een motie van de Partij voor de Dieren aangenomen tegen de EU-landbouwsubsidies voor o.a. het fokken van vechtstieren (jaarlijks 250.000 slachtoffers). Voor zover ik weet heeft de Senaat hierover nog niet gestemd, maar nu de Nederlandse Partij voor de Dieren en haar Duitse geestverwant in het Europees Parlement samen twee zetels hebben, ziet de toekomst voor de stieren er hoopvoller uit.De beide fracties zullen zeker gesteund worden door de bovengenoemde, zeer actieve, dierenbeschermingsorganisaties. Aleid Stoel".

    BeantwoordenVerwijderen