vrijdag 25 juli 2014

Spetter, pieter, pater, lekker in het water... veel foto's van hoe huisdieren in de hitte verkoeling zoeken


Spetter, pieter, pater, lekker in het water.....

Wat leuk !! En dan te weten dat de paarden in de Oostvaardersplassen geen beschutting hebben tegen de zon en zeker geen tuinslang met heerlijk koud water!

www.stichtingwelzijngrotegrazers.nl  voor meer info over de ellendige situatie van de grote grazers in de OVP

Herman van Veen zong het al, en gelukkig blijkt het met deze warme dagen voor heel veel dieren te gelden. De Dierenbescherming vroeg op  Facebook- en Twitter accounts hoe mensen hun dieren koel houden. Dat hebben ze geweten. Er werden ruim 450 foto's geplaatst van honden, katten, paarden, vogels, konijnen en knaagdieren die op een of andere manier koel gehouden werden.
 
Al weer 2 jaar lang verzorg ik 2 buurkonijnen. Ze werden verwaarloosd en de Dierenbescherming wilde niet komen kijken. Bang dat het om buren ruzie ging ! Ook deze konijnen die ik Nijntje en Flappie noem, niet erg origineel, krijgen 3 keer per dag een flesje met bevroren water. Kostelijk om te zien hoe ze voor verkoeling, er tegen aan kruipen. De buren vinden het allemaal goed. Dat ik 3 keer per dag in hun tuin ben voor de konijntjes maakt hen niets uit. Het zal u niet verbazen dat ik inmiddels stapel gek ben op die 2 moppies.
 
Van deze foto kan ik echt genieten!

Een zwembad in de tuin blijkt veruit favoriet en zwemmen in open water is vooral bij honden in trek. Ook sproeien met de tuinslang of onder de kraan wordt gewaardeerd. Dieren die het niet zo op water hebben, zoals katten, zoeken verkoeling voor de ventilator, bij de airco of in de schaduw. Daarnaast vertelden mensen over cool packs, bevroren flessen water (in een sok of theedoek) en anders een koele, natte handdoek over de kop.
 

http://www.dierenbescherming.nl/zomertips-voor-uw-dier  Link naar veel zomer tips voor uw dieren


 

2 opmerkingen:

 1. Zo erg he?!!!
  Dat er zoveel dieren puur gemarteld worden met instemming Regering .NL en alle instanties, die ooit bedoeld waren om hen juist te beschermen tegen alle gruwel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De oprichter van Welzijn Grote Grazers, een vriendin van me, Yvonne Bierman, woont vlak in de buurt van de OVP. Treurig gezicht vertelde ze gisteren toen ze dagje bij ons was, helemaal geen beschutting.xx

   Verwijderen