maandag 14 juli 2014

In de Oekraïne vluchten mensen voor hun leven en hebben 900 uitgehongerde honden aan hun lot over gelaten

Bericht van He Internation Fund for Animal Welfare   www.ifaw.org

Waarschijnlijk heeft u het al op het nieuws gezien: in de Oekraïnse stad Donetsk heerst momenteel grote chaos. Het land worstelt nog steeds met een ernstig politiek conflict dat al leidde tot verschillende doden.
 
Doodsbange mensen vluchten voor hun leven.
Ruim 25.000 mensen verlieten het gebied, velen hadden geen andere keus dan hun honden achter te laten. Sommige honden waren in of bij huis vastgebonden en waren dus niet in staat om op zoek te gaan naar voedsel.

 
Wanneer mensen kampen met een crisis, dan lijden de dieren hier ook onder. Zelfs wanneer de situatie stabiel is, hebben veel mensen met wie we werken moeite om voor hun familie én hun dieren te zorgen.
Je kunt je niet voorstellen hoe moeilijk dit zal wanneer je land verscheurd wordt door politieke onrust.

 
Het International Fund for Animal Welfare (IFAW) heeft steun toegezegd aan een asiel in de verwoestte stad Donetsk. Het asiel neemt veel honden op uit de omgeving. Pas nog kwamen er 19 honden binnen uit de stad Kramatorsk, waarvan de inwoners gevlucht waren.
Het personeel van het propvolle asiel legt uit:
 
"We kregen een telefoontje van mensen die vroegen of we 19 honden konden overnemen van een particulier asieltje. De beheerders hebben de stad verlaten, op de vlucht voor het geweld. De honden werden in de tussentijd ondergebracht bij andere mensen. Nu wilden ook deze mensen de stad verlaten, dus vroegen ze ons om de honden op te nemen."

 
 
Dit is niet de eerste keer dat het IFAW dieren redt tijdens een crisissituatie.
In 2003 stuurde het IFAW een team van experts en materialen naar de dierentuin van Bagdad. Er werd weken hard gewerkt om de ruim 400 dieren, waaronder leeuwen, tijgers, bruine beren, wolven en apen te verzorgen.
In 2011 hielpen het IFAW en twee andere organisaties in de Tunis Zoo in Tunesië  en in Egypte tijdens politieke onrust. Later leidden we een operatie om duizenden dieren in Tripoli Zoo, nabij het kantoor van Gadhafi, te redden.
Het Pif asiel in Oekraïne verzorgt op dit moment 900 honden, en iedere dag worden het er meer

 
Dagelijks vluchten veel mensen voor het geweld, zij kunnen hun dieren niet meenemen.
Jammer genoeg kennen veel mensen het asiel niet, ze laten hun honden bij hun huizen achter.
Supermarkten in Donetsk doneerden overtollig vlees en vis, maar dit kunnen ze niet langer meer doen. Het kost $380 per dag om alle honden te voeren.
Het IFAW heeft als steun voorlopig $10.000 toegezegd.
 
 
Iedere dag redden vrijwilligers en bezorgde burgers uitgehongerde honden van de straten. Ze hebben uw hulp dringend nodig.
 
De honden in Oekraïne hebben dringend hulp nodig. Uw donatie maakt direct een verschil.

3 opmerkingen:

 1. IFAW is gewoon SUPER !! Donaties worden GOED besteed !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben het helemaal met Leny eens. Een geweldige organisatie, gelukkig helpen ze wanneer ze maar kunnen zonder eerst de boel op zijn beloop te laten.
  Wat ik wel erg vind is dat mensen gewoon hun dieren achter laten. Kan mij wel voorstellen dat het in een crisis allemaal moeilijk is maar je laat je dieren toch niet zomaar in de steek. Ik zou het niet kunnen en zou het gebeuren zou ik mijzelf verachten. Dus zal het niet gebeuren. Hoop dat er hulp zal komen. Het rare is dat als er waar dan ook een ramp is er meteen geld uit het westen wordt gestort maar bij de Oostbloklanden houdt men de beurs stijf dicht. Ondanks de vele overstromingen en andere ellende. Erg voor mens en dier, maar een mens kan zelf nog wat proberen/regelen. Dieren zijn afhankelijk van ons en meestal pakt dat niet zo goed voor hun uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel GU voor je reactie. Het is zoals je al schrijft het geld komt altijd uit he westen. Wij hebben een Roemeense schoondochter. Geeft geen F om dieren. De hond van de zoon moest van haar weg, de kat is nu bij ons, Helemaal geen gevoel voor dieren. De IFAW is fantastisch. helemaal met jullie eens !!

   Verwijderen