zondag 24 augustus 2014

Met uitsterven bedreigd door de verwoestende houtkap.de palmboomsindustrue en de jachtAf en toe  een oproep voor een donatie is fijn om te mogen doen. Er gebeurd zoveel goeds achter de schermen in de dierenwelzijnswereld. Chapeau Liesbeth, oprichter van Weesaapjes.

Eind Januari 2012 werd het opvangcentrum gebeld door de eigenaar van chimpansee Billy. Ze woonde als huisdier in een Kameroenees gezin. Billy was zo extreem ziek en had diarree met bloed erin dat de eigenaar bang was dat hij er zelf ziek van zou worden. HIj wilde zo snel mogelijk van Billy af.

Samen met dierenarts John en hoofd dierenverzorger Jonathan , heeft Liesbeth (Voorzitter en Oprichter van Stichting Weesaapjes) babychimpansee Billy opgehaald .

 
Hier woonde Billy. De hond van de eigenaar van Billy beschermde het zieke dier. Ik mag u geruststellen door te vertellen dat het hondje ook goed terecht is gekomen.

Billy was enorm ziek, als ze niet was opgehaald, was ze gestorven zo ziek was ze. Ze was uitgedoogd, vol met teken en kogels van de afslachting van haar ouders, uitgemergeld, met striemen van haar touw waar ze altijd mee vast heeft gezeten en met een GEBROKEN kaak en GEBROKEN vinger. Ze was zo extreem bang voor mannen. Waarschijnlijk is ze gemarteld waarbij haar kaak en vinger gebroken zijn...Het opvangcentrum heeft dringend geld nodig om haar pijnstillers en medicijnen te kunnen geven. Help Billy door haar te adopteren of doneer voor haar een bedrag om haar medicijnen en pijnstillers te kunnen geven. Voor u een klein bedrag voor haar een nieuw leven zonder pijn!
Vele apensoorten in Afrika en met name in Kameroen worden met uitsterven bedreigd door de verwoestende houtkap, de palmolie industrie en de nietsontziende jacht door stropers. Dit is het allerergst voor de achtergebleven apenbaby’s. Ze zijn te klein om geslacht en opgegeten te worden. Daarom worden ze door de stropers als huisdier verkocht. Uiteindelijk komen de verwaarloosde weesaapjes bang, ondervoed, mishandeld, gewond en getraumatiseerd in het opvangcentrum, het Limbe Wildlife Centre, in Kameroen terecht. Het LWC opvangcentrum zorgt voor 360 apen en iedere week worden er nieuwe slachtoffers binnen gebracht.

 WORD DONATEUR!

De nood is zeer groot. Deze weesaapjes hebben acute hulp nodig. Daarom zet Stichting Weesaapjes zich met hart en ziel in voor directe noodopvang. Maar geen geld betekent geen opvang! Daarom zamelen wij geld in voor:

 Donatie: www.weesaapjes.nl
  • Eten & Melk 
  • Educatie & projecten om ex-stropers een alternatief inkomen aan te bieden voor het terugdringen van de stroperij
  • Medicijnen
  • Dierenverzorging
  • Materialen om versleten nachtverblijven te vernieuwen . 
Kijk op www.weesaapjes.nl

 
Uw hulp is van levensbelang!  U kunt de weesaapjes al helpen met een klein bedrag van slechts 1,50 euro per maand
 

HET OPVANGCENTRUM


In het opvangcentrum, worden de weesaapjes goed verzorgd door ervaren dierenverzorgers. Ze krijgen voldoende melk en goed voedsel. Ook krijgen ze de juiste medische hulp. De apenbaby’s kunnen hier tot rust komen en weer leven onder soortgenoten. Het doel is om de weesaapjes uiteindelijk in een natuurreservaat te plaatsen. Zo krijgen ze weer een mooi en veilig leven!

STICHTING WEESAAPJES


Stichting Weesaapjes is een jonge en dynamische stichting. Onze stichting werkt uitsluitend op vrijwillige basis en is volledig afhankelijk van uw donaties en giften! Natuurlijk houden wij u hiervan op de hoogte.
 

VRIENDELIJK BEDANKT! 
 
Oprichter & Voorzitter Stichting Weesaapjes

 

     
Stichting Weesaapjes  |  Morkolf 10  |  5404 MK Uden  |  T: (0413) 71 20 82  |  info@weesaapjes

   
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten