Translate

donderdag 11 maart 2021

20 zieke olifanten die jarenlang toeristen in India op hun rug over steile wegen moesten sjouwen komen vrij

 

Baby olifanten worden geslagen om ze onderdanig te maken aan hun eigenaar voor olifantenritten

20 zieke olifanten mogen met pensioen

🙏😍🐘! De olifanten gaven jarenlang ritten bij toeristentrekpleister Amber Fort in India. Hier moesten ze dag in, dag uit toeristen op hun rug dragen over de steile weg naar het fort. De dieren liepen deze route tientallen keren per dag, onder de brandende zon over de hete stenen. Met een olifantenhaak werden ze in bedwang gehouden. De dieren leefden in slechte condities.

Gelukkig is dat nu voorbij! Na jarenlang campagnevoeren, gaf de Indiase overheid eindelijk gehoor aan ons verzoek en onderzochten ze het welzijn van de olifanten. Ze besloten dat 20 zieke olifanten geen ritten meer mogen geven. We zijn heel blij en opgelucht dat deze olifanten dit nare deel van hun leven achter zich kunnen laten. Samen met onze supporters blijven we druk uitoefenen zodat ook de andere olifanten bij Amber Fort, en uiteindelijk alle olifanten wereldwijd, geen ritten meer hoeven te geven. Olifanten zijn wilde dieren, geen entertainers.

Over het nieuwe leven van de olifanten wordt nog onderhandeld tussen de Indiase overheid en de olifanteneigenaren. Wij pleiten ervoor dat de dieren naar een olifant vriendelijke opvang gaan, waar ze écht het leven kunnen leiden dat ze verdienen: in vrijheid en in een zo natuurlijk mogelijke omgeving. 


We willen iedereen bedanken die een stem is geweest voor deze olifanten. Door het delen van berichten, tekenen van petities en andere acties hebben jullie het leven van deze dieren voorgoed veranderd.




20 zieke olifanten met pensioen na olifantenritten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten