Translate

vrijdag 5 maart 2021

Een haan uitgerust met een mes voor een illegaal hanengevecht heeft zijn eigenaar in het zuiden van India gedood.




De eigenaar van de vogel werd in de lies gespietst door het mes toen het dier probeerde te ontsnappen. De man overleed op weg naar het ziekenhuis aan bloedverlies.

De politie is nu op zoek naar nog eens 15 mensen die betrokken waren bij het evenement, dat eerder deze week plaatsvond in het dorp Lothunur in de staat Telangana.

Het dier werd vastgehouden op een politiebureau voordat het werd overgebracht naar een boerderij.

De politie zei dat het dier klaar was om deel te nemen aan een gevecht toen het probeerde te ontsnappen. De eigenaar probeerde het te vangen, maar werd tijdens de strijd geraakt door het 7 cm lange mes op het been van de vogel.

Degenen die betrokken zijn bij het evenement worden beschuldigd van doodslag, illegaal wedden en het organiseren van een hanengevecht, meldt persbureau AFP.

Lokale politieagent B Jeevan zei dat het dier op een later tijdstip voor de rechter zou worden gebracht als bewijs, volgens The New Indian Express.

Hanengevechten werden illegaal gemaakt in India in 1960, maar gevechten zijn nog steeds relatief gebruikelijk op het platteland zoals Telangana, waar velen rond het hindoeïstische festival van Sankranti vallen.

Het is niet de eerste keer dat een eigenaar wordt gedood door hun haan. Vorig jaar stierf een man in Andhra Pradesh nadat hij in zijn nek werd geraakt door een mes dat aan zijn vogel was bevestigd.

Volgens CNN nam de eigenaar zijn dier mee naar een hanengevecht toen het incident plaatsvond.

Gerelateerde onderwerpen

Meer over dit verhaal

2 opmerkingen:

  1. Eerlijkheidshalve moet ik opmerken dat ik blij ben voor de haan. Eindelijk vrij!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, absoluut! Ik ben ook blij dat het dier vrij is. Ik had dit niet verwacht zoveel betrokkenheid bij dierenleed door de politie in dit land. Bedankt voor je reactie. Gr Erna

      Verwijderen