Translate

zondag 14 maart 2021

Het prachtig verhaal van gedetineerde 'D ' en asielhond Faith : samen trainen voor een toekomst in vrijheid en het is gelukt!!

 Nieuwsbericht van https://dutchcelldogs.nl/over-ons/dutch-cell-dogs/

Mick helemaal op zijn plek bij zijn nieuwe baasjes! Baasjes dolblij

en trainer D. enorm trots! 


Lieve dierenvriend!

Met het hondje Mick is het zó enorm goed gekomen. Dat moeten we gewoon even delen met jullie! Een nieuw thuis, nieuwe vriendjes én een dolgelukkige trainer. Alles valt op z’n plaats. Hoe mooi! Lees snel verder...
Mick vertrouwt weer mens én dier!

Het gaat hartstikke goed met Mick (in het trainingsprogramma heette hij Faith). Hij maakt grote stappen waardoor zijn vertrouwen in mens én dier weer terugkomt.

 De eigenaren zijn super goed bezig met management en training, waardoor het meelopen aan de lijn en het ontvangen van bezoek steeds beter gaat. Ze zijn super blij met Mick en houden onwijs veel van hem. Ook huisgenoot Mavis, een teefje, is stapelgek op hem. Mavis is ontzettend lief, ze passen super goed bij elkaar.

 De viervoeters hebben het geluk dat ze prachtig wonen, met een heerlijke tuin waarin ze veel met elkaar kunnen spelen. De twee honden vinden ook steun bij elkaar. Als Mavis begint te blaffen naar iets of iemand, dan stopt Mick haar. Op de momenten dat Mick een beetje gespannen is, zoekt hij Mavis op. Ze hebben elkaar helemaal gevonden!
Trainer D. werd verrast door een persoonlijk cadeau

Afgelopen jaar hebben trainer D. en Faith (luistert nu naar de naam Mick) deelgenomen aan het Dutch Cell Dogs programma bij De Woenselse Poort.

Door de positieve ervaring met Faith wil D. nu nog een keer meetrainen. D. heeft zijn roeping gevonden en wil zoveel mogelijk asielhonden helpen. Hij heeft geleerd dat hij vertrouwen kan hebben, in zichzelf en in de buitenwereld.

D. was enorm blij toen hij hoorde dat zijn hond Faith een tweede kans heeft gekregen bij nieuwe eigenaren. En zo werd D. aan het einde van de dag enorm verrast. Iedereen stond al op het punt om naar binnen te gaan, toen hij een persoonlijk cadeau overhandigd kreeg van de Dutch Cell Dogs instructeur. Een cadeau van de nieuwe eigenaren, om hem te bedanken. Wat bijzonder en attent.

Na het uitpakken showde D. vol trots zijn cadeau aan zijn mede deelnemers. De nieuwe eigenaresse had een prachtig portret geschilderd van zijn Faith, met hierop de tekst: Keep the Faith. Je zag de dankbaarheid, trots en ontroering in D. zijn ogen. “Super lief, dat ik zoiets krijg. Wil je namens mij de nieuwe eigenaren, heel erg bedanken?”. 
Lees het complete verhaal van D. en Faith
Faith luistert nu naar zijn nieuwe naam Mick

De trainers mogen zelf een naam kiezen voor de hond, zo heeft trainer D. voor de naam Faith gekozen. Een nieuwe naam is snel aangeleerd door deze te koppelen aan iets positiefs. Zo luisterde Faith binnen no-time naar de naam Mick.

In de tijd dat Mick volop aan het trainen was, hebben zijn nieuwe eigenaren hem al regelmatig bezocht in het asiel om hem beter te leren kennen. Eind 2020, na het voltooien van de Dutch Cell Dogs training, is Mick ingetrokken bij zijn nieuwe baasjes en viervoeter Mavis. Zijn nieuwe gezin is ontzettend blij met hem en liet ons kort daarna weten hoe het gaat.  

Lees het succesverhaal van Mick
Op Valentijnsdag kregen wij deze prachtige foto doorgestuurd van de nieuwe baasjes van Dutch Cell Dogs held Mick. Onder de foto stond de volgende tekst:


"Mick in ons hart, het is een labyrint en daar kun je nooit in verdwalen"


❤❤❤

Heeft dit verhaal jou ook geraakt? Ons wel. Hier is waar we het allemaal voor doen, een tweede kans voor hond én mens. Wil je ook een bijdrage leveren aan meer mooie verhalen, wordt dan ook snel donateur. Voor slechts € 3,- per maand kun jij het verschil maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten