Translate

zaterdag 6 maart 2021

Het is gelukt !! Geen hond zal ooit nog worden gedood in dit hondenslachthuis: naar schatting zijn hier 1 miljoen honden afgeslacht

 



UPDATE: Het is gelukt! We hebben het hondenslachthuis in Skun in Cambodja gesloten!

Geen hond zal ooit nog worden gedood in dit slachthuis. Na maanden van overleg heeft de eigenaar beloofd nooit meer iets te doen met de handel in hondenvlees. Ons plaatselijke team houdt contact met de eigenaar en de plaatselijke autoriteiten om ervoor te zorgen dat het terrein hondenvleesvrij blijft.

Toen we bij het slachthuis aankwamen, hebben we zestien honden van een wreed lot kunnen redden. Veel honden zijn echter ziek, hebben intensieve verzorging nodig en liefde om te herstellen van de gruwelijkheden die ze hebben doorstaan.

Wilt u iets bijdragen aan de opbouw van hun nieuwe leven?   

Ons team in Zuidoost-Azië heeft veel gezien, maar het hondenslachthuis in Skun was verreweg de meest afschuwelijke locatie die zij ooit tegenkwamen. Sinds de opening in 1995 hebben er naar schatting 1 miljoen honden het leven verloren. Dankzij bijdrages van dierenliefhebbers zoals u hebben we dit slachthuis voorgoed kunnen sluiten. 

Kunnen de honden die we gered hebben op u rekenen?

Cambodjaanse politie onderschept 61 honden onderweg naar een slachthuis 
In de Cambodjaanse provincie Siem Reap hebben plaatselijke autoriteiten een busje aangehouden met 61 honden die op weg waren naar een slachthuis. Ze hebben de handelaar gearresteerd en vroegen VIER VOETERS om hulp bij de behandeling van de dieren. 

Wat we zagen, was moeilijk te verwerken: honden lagen in kleine kooien als bagage op elkaar gestapeld. Het was moeilijk te zien welke poot bij welk dier hoorde, omdat ze allemaal in elkaar verstrengeld waren. We hebben ze onmiddellijk uit de kooien gehaald en eten en drinken gegeven. De inbeslagname van de honden is een gevolg van het verbod op de handel in hondenvlees in de Cambodjaanse provincie Siem Reap.
Teken onze petitie zodat meer regio's hetzelfde doen.  


Hoe gaat het met Mochi, Nikko en Nara?
Het is fantastisch om Mochi, Nikko en Nara te zien opgroeien bij ons BERENWOUD Ninh Binh. Ze zijn allemaal gezond en genieten van elkaars gezelschap.

BEKIJK VIDEO
Het verhaal van Queenie en haar kittens 
Queenie werd samen met haar kittens gedumpt langs de kant van de weg in Cambodja. Gelukkig werd de kattenfamilie snel gevonden. Na vaccinatie en sterilisatie vonden de kittens snel een nieuw thuis. Voor Queenie duurde het iets langer, maar ook zij is nu geadopteerd door een liefdevolle familie. 

Bron: www.vier-voeters.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten