Translate

maandag 22 maart 2021

Muzieklegende Cher, de oprichter van 'Free the Wild', stuurt een brief naar de Dierentuin van Edmonton Valley om de 45-jarige zieke olifant Lucy te helpen

el


Muzieklegende Cher ooit van Sonny en Cher oprichter van Free the Wild 

De laatste 40 jaar leeft een Aziatische olifant genaamd Lucy in sub-artic omstandigheden in de Edmonton Valley Zoo in Alberta, Canada. Cher, de medeoprichter van de dierenwelzijnsorganisatie Free the Wild, stuurde een brief naar de dierentuin met het aanbod om Lucy te helpen door een onafhankelijke olifantenexpert te sturen om haar te onderzoeken en de status van haar gezondheid te bepalen.


Olifant Lucy

Na enige daaropvolgende correspondentie tussen Free The Wild en de directeur van de dierentuin, kregen ze te horen dat hun deskundige dierenarts zullen overwegen om lucy's toestand gezamenlijk te beoordelen bij haar volgende evaluatie.


In de sneeuw waardoor ze zware artrose heeft

In de tussentijd is er correspondentie geweest van de dierenarts van het Jane Goodall Institute, Dr. Rick Quinn, over JGI's bevindingen met betrekking tot Lucy's gezondheid. Free The Wild heeft toestemming gekregen van Dr. Quinn om een brief te publiceren met hun recente bevindingen, die volgens Free The Wild wetenschappelijk en eerlijk zijn. Free The Wild heeft de dierentuin laten weten dat hun aanbod om een onafhankelijke, olifantenexpert dierenarts te sturen en te financieren nog steeds geldt.

Lucy werd geboren in 1975 en is nog nooit met een andere Aziatische olifant geweest en haar enige metgezel werd helaas weggenomen in 2006. De beperkte openingstijden van Edmonton Valley Zoo betekenen dat zelfs het gezelschap van mensen er maar weinig is. Lucy is 1.000 pond overgewicht en lijdt aan aanzienlijke artritis en voetziekte. Ze heeft moeite om gewicht op haar achterpoten te dragen en lijdt, als gevolg van een ongepast dieet, aan gebitsproblemen en pijnlijke koliekproblemen die ervoor hebben gezorgd dat ze is ingestort - liggend gezien, haar maag slaand met haar romp.

Zonder plek om te zwemmen, geen modder om je te wentelen of bomen om tegen te krabben, wil Free The Wild samenwerken met Edmonton Valley Zoo om een oplossing vinden om Lucy's vrijlating veilig te stellen. Ondanks dat ze 45 jaar oud is, heeft Lucy naar schatting nog 15-20 jaar van haar leven.

Free The Wild wil samenwerken aan bestaande campagnes in Alberta, Canada en daarbuiten, om ervoor te zorgen dat Lucy haar laatste  jaren liefde krijgt en verzorgd in een mooie vrije omgeving. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten