Translate

donderdag 4 maart 2021

De redding van leeuw Govani : zijn tanden uitgeslagen en nagels uitgetrokken voor trucjes in een Spaans circus ( video's )

Voor de lezers: het nieuws is wat ouder maar de feiten blijven het zelfde. Door corona is Stichting AAP ook belemmerd in hun prachtig werk. Nieuws komt moeilijk binnen en de dieren zijn weer de dupe.

Sommige reddingen zijn zó ingrijpend, dat ze me altijd bij zullen blijven. Leest u mee het aangrijpende verhaal over leeuw Govani? Hij was er verschrikkelijk slecht aan toe toen we hem aantroffen..


.
 
 
 
 
Circusartiest
Leeuw Govani werd gebruikt als ‘artiest’ in een Spaans circus. Toen de circuseigenaren besloten om niet meer met wilde dieren op te treden, hadden ze Govani niet meer nodig. Dat had goed nieuws voor Govani kunnen zijn, maar niets bleek minder waar. Govani werd opgesloten in een smerige, kleine circustrailer van twee bij twee meter.
 
 
Een lichaam vol wonden
We schrokken enorm toen we Govani daar aantroffen. De trailer waar hij in zat was zo onbeschrijflijk vies. Govani was graatmager, uitgedroogd en had wonden over zijn hele lichaam. Ook bleken zijn nagels te zijn uitgetrokken en zijn grootste tanden te zijn uitgeslagen. Dit ooit zo trotse dier was van al zijn waardigheid beroofd. Door alle stress had Govani zelfs een stuk van zijn staart afgebeten. Kunt u zich het voorstellen?
 
 
 
 
Veilig bij AAP
Wat ben ik blij dat dat we Govani dankzij de steun van onze donateurs konden redden. Na een lange weg van herstel, sterkt hij beetje bij beetje aan. Samen met lotgenoot Silas woont hij in een groot buitenverblijf bij AAP Primadomus. Samen genieten ze voorzichtig weer van het leven: van de frisse lucht, de bomen, de warme zon. Bij AAP hoeven ze niet meer bang te zijn, ze hebben een veilige toekomst gekregen! >Bekijk de video van Govani's redding
 
 
 
Met vriendelijke groet,

David van Gennep
Directeur Stichting AAP
 
Stichting Aap


DE REDDING VAN GOVANI 

Leeuw Govani werd samen met zijn soortgenoot Silas en tijger Keni gebruikt in een Spaans circus. Toen het circus hiermee stopte, bleven de dieren achter in hun smerige kooiwagen vol met poep.

Govani ziet er het slechtst uit. Hij is niet alleen broodmager, ook zijn nagels zijn uitgetrokken en zijn tanden uitgeslagen. Van alle stress heeft hij een stuk van zijn eigen staart afgebeten. Toen we hem aantroffen was Govani zo verzwakt en uitgehongerd, dat hij bijna niet kon lopen en het arme dier heeft overal wonden.

 


Nieuws over Govani en Silas - Inmiddels verblijft Govani alweer ruim een jaar bij AAP Primadomus, waar hij en zijn leeuwenvriend Silas onafscheidelijk zijn. Govani oogt nog steeds wat mager. Dat komt omdat hij een tekort aan spieren heeft. We houden zijn gewicht echter scherp in de gaten! In dit clipje vertelt dierverzorger Jolien meer over Govani en zijn nieuwe beelden te zien van deze dappere leeuw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten