Translate

dinsdag 5 april 2022

Chinese dierenactivisten en politie in China hielden een vrachtwagen tegen met 260 zwaar verwaarloosde puppy's voor de huisdierenhandel en 22 volwassenhonden voor de hondenvleesindustrie

 

Honderden puppy's gered uit vlees- en huisdierenhandel in China

Vrachtwagen met 260 puppy's en 22 volwassen honden tegengehouden door politie en dierenrechtenactivisten, foto: Vshine

Chinese dierenrechtenactivisten en politie hielden een vrachtwagen vol met 260 puppy's en 22 volwassen honden tegen in de Chinese provincie Anhui, zei dierenwelzijnsorganisatie Humane Society International (HSI) in een verklaring.

De volwassen honden waren bedoeld voor de vleeshandel en de pups werden als huisdier verkocht. De vrachtwagenchauffeur had de honden meegenomen op een reis van 1700 kilometer van Guizhou naar Huainan toen het op de snelweg werd opgemerkt door lokale activisten.

Ze meldden het vermoedelijke illegale vervoer van levende dieren bij de politie, die de vrachtwagen onderschepte en de chauffeur dwong om naar de kant van de weg te rijden.

Toen de vrachtwagenchauffeur niet de vereiste documenten kon verstrekken om levende dieren legaal over de provinciegrenzen te vervoeren, werden de honden in beslag genomen, zei HSI.

Twaalf puppy's werden dood in de vrachtwagen gevonden en achttien stierven nadat ze waren gered. Veel van de overlevende puppy's leden aan uitdroging, uithongering en huidziekte. Eén puppy had een pijnlijke huidaandoening die leidde tot haaruitval.


"Mijn hart zonk toen ik de vrachtwagen die nacht op de snelweg zag. Ik wist dat het slecht zou zijn omdat er zoveel honden in gepropt waren," zei Teng, een dierenrechtenactivist voor HSI en zijn Chinese partnergroep Vshine, in een verklaring.

"Ze huilden allemaal om onze aandacht, bedekt met hun eigen urine en ontlasting, en in heel slechte staat. Het was walgelijk wat ze doorstonden, als een vrachtwagen uit de hel voor die arme honden," voegde hij eraan toe. "We zijn de politie van Huainan dankbaar die zo snel heeft gehandeld om deze honden te helpen redden."

De honden zijn nu veilig en ontvangen veterinaire zorg, voedsel, water en rust in nabijgelegen schuilplaatsen, zei HSI.

"Dit trieste verhaal komt maar al te vaak voor in China, waar honderdduizenden honden en katten elke maand verschrikkelijk lijden als dit doorstaan om winst te maken voor de vlees- en huisdierenhandel," zei Peter Li, HSI's China-beleidsspecialist.

"Chinese dierenactivisten waarschuwen de politie regelmatig wanneer vrachtwagens worden geïdentificeerd, en in dit geval was de Huainan-politie voorbeeldig in hoe ze reageerden," zei hij, eraan toevoegend dat hij hoopte dat meer wetshandhavingsinstanties in China zouden handelen zoals de Huainan-politie.

"De toestand van deze honden was zo verschrikkelijk dat het waarschijnlijk is dat er nog veel meer zouden zijn gestorven voordat ze hun beoogde bestemming bereikten, en zieke puppy's zouden waarschijnlijk zijn verkocht voor vlees, net als de volwassen honden," zei Li.


The Animal Reader is een klein onafhankelijk dierennieuwsplatform gevestigd in Nederland. Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten