Translate

zondag 24 april 2022

Doos vol verwaarloosde cavia's gedumpt in voortuin in Heesch: 'Hartverscheurend'

 

Een vrouw uit Heesch is zaterdag voor een onaangename verrassing komen te staan toen ze een doos opende die op haar oprit was achtergelaten. In de doos zaten 25 verwaarloosde cavia's, die elkaar bijna vertrapten.

Medewerkers van dierenambulance Hokazo werden rond half zes 's middags gebeld door de bewoner. Ze zijn direct naar Heesch gereden en troffen daar ongeveer 25 cavia's aan, in een kletsnatte doos  door de uitwerpselen van de dieren. "Toen wij aankwamen hadden ze een aantal cavia’s al verdeeld over andere kisten, omdat ze echt allemaal op elkaar zaten. Er zaten ook jongen bij en die verstikten en vertrapten elkaar bijna", vertelt vrijwilliger Bart Meijer. 

"Mensen zien er geld in en moeten er dan vanaf "

Bart Meijer 

Volgens Meijer komt het tegenwoordig steeds vaker voor dat er dieren gedumpt worden. "Gedumpte cavia's horen we echt veel nu, maar ook konijnen." Hij denkt dat het als lucratieve business gezien wordt. "Mensen zien er geld in, zijn in corona tijd veel gaan fokken en moeten er nu vanaf." Hij vindt het onbegrijpelijk dat dat op zo'n manier gebeurt. "Als je er dan toch vanaf moet en je wilt er niet voor betalen, zet het dan bij een opvang neer en niet bij mensen thuis. Want dan gaan ze een langzame dood tegemoet." 

Meldpunt 

De medewerkers van dierenambulance hebben de dieren onderbracht bij opvangcentrum De Maashorst, die ze weer heeft overgedragen aan een cavia-opvang in Limburg. Ook is er aangifte gedaan van dumping. De dierenambulance roept mensen die iets gezien of gehoord hebben, of weten wie de doos heeft achtergelaten in de omgeving van de Verdilaan in Heesch zich te melden bij Meldpunt 144.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten