Translate

vrijdag 30 december 2022

Animal Rights brengt dierenleed aan het licht door het delen van schokkende beelden en informatie: ze blikken terug op enkele successen van 2022

 

TERUGBLIK OP 2022



Animal Rights staat erom bekend verborgen dierenleed aan het licht te brengen door het delen van schokkende beelden en informatie. We blikken graag samen met jou terug op enkele van onze acties en successen van 2022 om het jaar op een positieve manier af te sluiten.
 
  • Dit jaar hebben we opnieuw veel ex-proefdieren van de Universiteit Utrecht kunnen redden van een zekere dood: 140 ratten, 85 muizen en 4 cavia’s. Sommige hebben we meteen in liefdevolle huizen kunnen plaatsen en andere gingen naar een veilige opvang totdat ook zij een fijn thuis vonden. Meer over dit bijzondere project kun je hier lezen.
 
Activisten demonstreren op Wereldproefdierendag
  • Ongeveer 200 mensen liepen op zondag 24 april, tijdens onze mars op Wereldproefdierendag, door de straten van Rijswijk. Met borden en leuzen gaven ze een duidelijk signaal dat het tijd is voor een einde aan dierproeven. De mars eindigde bij het BPRC, het grootste apenlab van Europa. Wereldproefdierendag is nog steeds erg nodig: in Nederland worden er jaarlijks nog honderdduizenden dieren zoals honden, katten, apen, konijnen, ratten en muizen gebruikt in verouderde en wrede dierproeven.
  • Bevers in Zuid-Holland die 'schade' veroorzaken mogen niet langer gedood worden. Dat heeft de provincie eind oktober besloten, naar aanleiding van een bezwaarschrift ingediend door Animal Rights en Fauna4Life.
 
  • In augustus 2021 werd het Europese burgerinitiatief ‘Save Cruelty Free Cosmetics/End Animal Testing’ gelanceerd door meerdere dierenorganisaties. We werkten nauw samen en hebben een jaar lang campagne gevoerd om 1 miljoen handtekeningen op te halen. En dat is gelukt: 1.413.383 mensen hebben getekend!
Infostand in Leuven om voorbijgangers over dierproeven te informeren en het burgerinitiatief te laten teken.
  • Dit jaar gingen de hunt saboteurs van Animal Rights weer op pad om te demonstreren, misstanden vast te leggen en de jacht te verstoren. Zo ook tijdens de opening van het jachtseizoen, waar menig jager enorm naar uitkijkt. De plezierjacht is een luguber tijdverdrijf waar Animal Rights al jaren tegen strijdt, zowel binnen in de rechtszaal als buiten in het veld. Expect us, ook in 2023!
  • De overkoepelende organisatie European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE), waar Animal Rights lid van is, heeft voor het eerst in de geschiedenis een prijs uitgereikt die specifiek gewijd is aan de ontwikkeling en toepassing van dierproefvrije antilichamen. Wij waren natuurlijk aanwezig om de winnaars te feliciteren!
 
  • Er doen veel misverstanden de ronde over de vlees- en zuivelindustrie. In het artikel dat wij eind juli publiceerden zet Animal Rights de tien grootste mythes op een rij en leggen we uit hoe het écht zit.
Demonstratie tegen de eendenindustrie
  • Op zaterdag 28 mei hield Animal Rights een geslaagde demonstratie tegen de eendenindustrie. Met ruim vijftig deelnemers en drie inspirerende sprekers lieten we in Ermelo, het hart van de Nederlandse eendenindustrie, onze stem horen. De dieren worden bruut mishandeld en zijn het slachtoffer van talloze 'ruimingen' door de vogelgriep. Ieder jaar worden er in Nederland 8,4 miljoen eenden geslacht.
 
  • Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft Animal Rights in het gelijk gesteld. De rechter heeft bepaald dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) opnieuw een besluit moet nemen over de zaak van de zieke Nederlandse varkens die op transport naar België zijn gezet. Dit betekent dat er waarschijnlijk alsnog maatregelen worden genomen tegen de houders, verzamelplaatsen en vervoerders van de dieren. Wordt vervolgd!
  • Animal Rights bond een juridische strijd aan tegen het Curaçaose Seaquarium dat vijf jonge dolfijnen aan een berucht aquarium in Saoedi-Arabië had verkocht. Teleurstellend genoeg zijn de dolfijnen daar nog steeds en heeft een van de dieren zich inmiddels van het leven beroofd. Toch zijn we optimistisch: er was enorm veel media-aandacht voor de dolfijnen en de internationale handel in zeezoogdieren. We hebben hierdoor talloze mensen kunnen bereiken met onze oproep om geen dolfinaria te bezoeken.
STEUN DE DIEREN
Erna, we zijn enorm dankbaar dat we de belangrijke strijd voor dierenrechten samen kunnen voeren. We willen je dan ook hartelijk bedanken voor jouw steun. Of dit nu was door bijvoorbeeld een petitie te tekenen, een donatie te doen of door onze berichten te delen; samen zijn we sterker!

Met strijdvaardige groet, 
Afbeelding
PS heb jij al een bijdrage gedaan aan onze crowdfunding zodat we volgend jaar de strijd voor dierenrechten kunnen voortzetten?

PPS ook met een aankoop in onze webshop kun je de belangrijke campagnes steunen.
CROWDFUNDING: BEHIND THE SCENES
De Hunt Saboteurs van Animal Rights.
Een aantal hunt saboteurs van Animal Rights.
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram
 
YouTube
ANIMAL RIGHTS
Wie wij zijn
Waar wij voor staan
Wat wij doen
Contact
ONZE THEMA'S
#wegmetbont
#bandejacht
#stopdeslacht
#vervangdierproeven
STEUN ANIMAL RIGHTS
Doe een gift
Hoe je kunt helpen
Webshop
Je kunt ook storten op ons rekeningnummer: NL 29 TRIO 0786 9390 79 t.a.v. Animal Rights
Wil je geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen? Meld je hier af.
Je kunt ook je gegevens inzien en wijzigen.
...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten